Breaking News

Thursday, November 14, 2013

Naik Komuter Free Kalau Boleh "Ketuk Ketampi"

Masih Bertahan 

Naik Komuter Free Kalau Boleh "Ketuk Ketampi"


Kalau you all boleh "Ketuk Ketampi" dalam pelbagai gaya, boleh naik komuter free. Tak perlu bayar. Inilah initiatif baru yang diperkenalkan di Moscow sebagai salah satu usaha untuk menggalakkan gaya hidup sihat dikhalangan masyarakat di Rusia menjelang Sukan Olimpik Sochi pada bulan Februari,2014.

 
Masih Bertahan

30 "ketuk ketampi" Untuk Satu Tiket


Sebuah mesin layan diri seperti mesin ATM, akan memberikan tiket komuter untuk perjalanan sehala apabila mereka telah berjaya membuat 30 "ketuk ketampi dalam pelbagai gaya". Satu alat khas akan mengira pergerakan "ketuk Ketampi"  tersebut sebelum tiket dikeluarkan. Not bad...

p/s: Kalau buat kat Malaysia macam ni ok jugak kot..

20 comments:

  1. wahh bgus ni..sape yg xnk free..yg xde kaki cmne nk ketuk ketampi lak er..heheh

    ReplyDelete
  2. alahai malu nya nak ketuk ketampi depan org ramai tapi depa sanggup kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah Lieya..tapi kalau betul-betul ada kat sini..ramai aje yang buat rasanya...he..he

      Delete
  3. terbaik lah!! kalau ada kat m'sia macam mana yekkk???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terbaik Husna..mesti ramai yang looking forward..he..he

      Delete
  4. Alahai... bayar aje lah dr memalukan diri sendiri... tak snggup je den...

    ReplyDelete
  5. wah...bagus laaa..nasib baik dulu time sukan komenwel dia tak buat macam nie kat Malaysia...hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. baguslah nnt kaki krem terus bley duk dlm komuter hehe..penat tu ketuk ketampi..

    ReplyDelete
  7. tak ada kerja betul la dorang ni..mau tercabut lutut tu

    ReplyDelete
  8. hehehe tu baru support healthy lifestyle

    ReplyDelete
  9. haha.. ketar lutut baru boleh dpt .. lenguhh

    ReplyDelete
  10. Bagus jugak tu Raudzah....exercise sekali hehe...

    ReplyDelete
  11. Idea bagus...kalau guna mesin basikal yg boleh hasil tenaga elektrik tu lagi bagus.

    ReplyDelete
  12. unik.. elok juga kalau buat di malaysia.. tentu mendapat sambutan yang menggalakkan..

    ReplyDelete
  13. Wah layan juga mcm tu.. sy pun nak.. :)

    ReplyDelete
  14. A'ah. Baik untuk kesihatan. Masyarakat kita sekarang suka benda free, mesti akan buat punya benda macam ni. Hehe

    ReplyDelete
  15. ala... ketuk ketampi je la.. peluh kuar, tiket free pun dapat :)

    ReplyDelete
  16. wah bagus juga acara promosi yg macam ni !

    ReplyDelete
  17. kalaubuat kat malaysia, takut x cukup mesin nk kira.. heheh

    ReplyDelete

Designed By