Breaking News

Thursday, November 14, 2013

Robot Bunuh Diri Kerana Bosan "Di Dera" ?


 Android Akhirnya Bunuh Diri

Robot Bunuh Diri Kerana Bosan


Setelah bosan kerana ditugaskan melakukan perkara yang sama setiap hari, akhirnya Robot Android mengambil keputusan untuk membunuh diri dengan memanjat ke atas plate dapur panas dan memusnahkan dirinya dalam api. Dengan kematian ini, maka sejarah tercipta apabila kes Android adalah dianggap Robot pertama yang membunuh diri. Inilah berita yang dikongsi oleh Metro News di UK.

Pada hari kejadian tugas terakhir Android adalah membersihkan beberapa bijirin yang tertumpah di atas dapur tersebut. Perkara sebaliknya berlaku, apabila Android bukan aje gagal membersih bijirin yang tertumpah sebaliknya memusnahkan dirinya di atas dapur tersebut.


 
Sisa Android Yang Terbakar

Robot Aktifkan Diri Sendiri?


Menurut Kniewasser, tuan punya Android, apartment nya dipenuhi asap tebal sewaktu beliau tiba kerumahnya. Yang tinggal hanya sisa-sia Android yang telah cair di atas plate dapur. 

Beliau juga pelik bagaimana kejadian itu boleh berlaku kerana mendakwa peranti robot itu telah dimatikan sebelum beliau meninggalkan rumah. Persoalannya Adakah android mempunyai perasaan dan mampu mengaktifkan diri sendiri? Itulah yang menjadi misteri.

20 comments:

  1. robot pun ada perasaan? ataupun memang ia diprogramkan untuk membunuh diri jika keadaan tertekan?

    ReplyDelete
  2. Robotnya kecelakaan kali ,muati diselidiki lebih lanjuti nih oleh pihak berwajib, hehehe. ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasti diselidiki Felix..Takut ada yang sabotaj kan..

      Delete
  3. hidup dah bosan apa nak buat nak luahkan kat tuan risau tuan tak paham heee

    ReplyDelete
  4. sedih tuan bila robot tersayang telah pergi..

    ReplyDelete
  5. fed up sgt la kot dgn tuan dia tu ..huhu

    ReplyDelete
  6. ikss... pelik ni.. bole masuk X-file.. The truth is out there...

    ReplyDelete
  7. adeh..bahaya android2 ni..kang hp android kita pun boleh bunuh diri jugak nanti..hehehehe..

    ReplyDelete
  8. Pelik ni....takakn robot tu ade perasaan pulak.

    ReplyDelete
  9. Assalam
    Sedikit rasa lega, bila melihat android di tab masih aktif :)
    Namun cerita ini sangat menyayat hati

    ReplyDelete
  10. Robot android mmg ada perasaan kot.. mcm kt hp klu bunuh diri susahlah.. :D

    ReplyDelete
  11. aik..robot pun pandai bunuh diri..sib baik dia tak terjun ke bawah..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Designed By