Breaking News

Thursday, November 21, 2013

Awas .....Tak Selamat !!!!!

 
Kenyataan Datuk Aziz Kaprawi di Parlimen (Source)

Betul ke Kenderaan berumur 12 tahun adalah pemandu bermasaalah? 
 
Betul ke Kenderaan berumur 12 tahun mengancam Keselamatan pemandu?

Betul ke Kenderaan berumur 12 tahun mengancam Keselamatan pengguna jalan raya lain?

You All Rasa Kereta Ke Pemandu Yang Sebenarnya Bermasaalah?

Note: 

Kalaulah kerajaan bersedia melaksanakan undang-undang ni suatu hari nanti inilah yang akan berlaku:

1. Habis bayar hutang bank tahun ke 7. 5 Tahun kemudian kena beli kereta baru. 
2. Habis bayar hutang bank tahun ke 9. Tiga tahun kemudian kena beli kereta baru.

Hutang lagi!!!!! Hmmmmm.....

20 comments:

  1. ape dorang nak buat kalo kenderaan tu dah exceed 12 tahun of life?

    ReplyDelete
  2. tak berapa nak betul kot statement dia tu, dia banyak duit bolehlah cakap macam tu... sebenarnya ek dia nak cakap pemandu malaysia ni yang bermasalah atau kenderaan yang bermasalah...statement tu macam tak berapa nak betul, confuse jap ai...

    ReplyDelete
  3. my proposal is - apa kata betulkan jalan raya compang camping serta struktur jalan dahulu, betulkan sistem lalu lintas, lampu trafik dan sebagainya.
    kemudian, baru la cakap pasal kereta 12 tahun tak selamat. Kereta baru pun kalau jalan tak rata boleh eksiden melambung sampai longkang. logik bukan?

    macam mana pulak dengan kajian kereta buatan mesia ni tak selamat? haaa..
    see? see? harga kemain mahalnya. Nak beli yg import dah tak mampu.
    itulah, not worth it nak cakap pon. :( haihhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita setuju licha..kereta elok tapi jalan tak elok pun memang boleh rosak kereta..yang tu memang perlu diperbaiki..lagipun kereta kalau dijaga dengan baik memang tak banyak problem pun..

      Delete
  4. statment dia.... tapi tak jadi di laksanakan kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dah ada ura-ura tu akan dilksanakan nanti..mungkin bukan sekarang..sebab keranjaan akan untung banyak kalau dah ada GST nanti..

      Delete
  5. Replies
    1. Kalau dijaga dengan baik..IN Shaa Allah ok cikgu..

      Delete
  6. tak selamat sebab sikap pemandu tu yang biadap ketika di jalanraya.. kereta tu tak salah pun..

    ReplyDelete
  7. kalau kayo rayo boleh lah kan... ni kita segala nyer nak dibeli dgn cara berhutang acaner !

    ReplyDelete
  8. dengan sistem dan harga kereta di negara ini memang sungguh tidak praktikal..kalau jual proton preve dengan harga 10K berbaloi gak nak lupus after 12 years,..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. makin membebankan rakyat la nanti..asyik berhutang je

    ReplyDelete
  10. Sy x setuju dgn kenyataan dia ni.. org yg berkereta lama ni slalunya bukannya senang sgt, kena berjimat.. alhamdulillah sbb dah habis hutang bank. Bolehlah salurkan perbelanjaan utk anak2 dan keluarga. Apalah dia ckp.. x prihatin langsung...

    ReplyDelete

Designed By