Breaking News

Monday, December 9, 2013

Apabila Tengku Puan Pahang Memasak Untuk Mangsa Banjir


 http://i307.photobucket.com/albums/nn294/radin87/283091_2198749721496_1029862854_2612524_2878765_n.jpg 
Tengku Puan Pahang, Tunku Azizah Aminah

Tengku Puan Pahang Memasak Untuk Mangsa Banjir


Sewaktu berjalan-jalan di beberapa blog, kita terjumpa gambar-gambar Tengku Puan Pahang sedang memasak untuk mangsa-mangsa banjir di Terbakor.com. Kita decide untuk kongsi gambar-gambar ni disini juga kerana sebelum ni kita ada menyiarkan entry berkenaan Sultan Brunai yang bertindak sebagai Polis Trafik ketika kemalangan berlaku.  Ramai yang mengkagumi beliau dan mengharapkan di Malaysia juga kita boleh melihat keadaan serupa.

Gambar : Kesungguhan Tengku Puan Pahang Membantu Rakyat Harus Dicontohi!  
Tidak Kisah Di Selubungi Asap
 Gambar : Kesungguhan Tengku Puan Pahang Membantu Rakyat Harus Dicontohi!
Fokus
 Gambar : Kesungguhan Tengku Puan Pahang Membantu Rakyat Harus Dicontohi!
Menjamu Selera

Tengku Puan Yang Perihatin


So disini kita ada beberapa gambar Tengku Puan Pahang, Tunku hajjah Azizah yang begitu perihatin. Baginda berkenan mencemar duli bukan sekadar melawat ke pusat pemindahan mangsa banjir, tapi turut berkenan menyediakan makanan tengahari untuk ribuan mangsa banjir di Pusat Pemindahan banjir. Bukan hanya sekali bahkan berkali-kali. Setiap hari baginda memasak di dua atau tiga tempat. Dengan gaya yang cukup simple beliau bersama-sama yang lain bertugus-lumus menyediakan juadah. Beliau juga tidak kekok untuk makan ditempat yang sama bersama-sama dengan rakyat pahang.

 Gambar : Kesungguhan Tengku Puan Pahang Membantu Rakyat Harus Dicontohi!
 Tidak kekok
 Gambar : Kesungguhan Tengku Puan Pahang Membantu Rakyat Harus Dicontohi!
Sedia Menabur Bakti
Gambar : Kesungguhan Tengku Puan Pahang Membantu Rakyat Harus Dicontohi!  
Makan Bersama Rakyat

Puteri Raja Berjiwa Rakyat


Tengku Puan adalah contoh terbaik puteri raja berjiwa rakyat. Dengan kepakaran yang beliau ada, beliau tidak kekok untuk berbakti kapada yang memerlukan.  So bagi kita yang tidak punya kesempatan seperti beliau hulurkan bantuan dalam apa jua cara sekalipun. Jika tak tahu bagaimana untuk bersama-sama menyumbang bakti boleh rujuk artikel ni, Bantuan Segera Untuk mangsa Banjir.

18 comments:

  1. bagus tengku ni..kalau orang lain..tak tentu lagi sanggup nak buat semua tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 teruskan sikap mcm ni

      Kami menjemput semua blogger Ping di PingBlog.Net,Skrip agregator terkini dengan ping sangat mudah kerana auto description dan juga auto image.Artikel anda akan dipost pada twitter dan 294 fanpage serta group facebook.Kualiti Backlink,dan highkan rank blog anda

      Delete
  2. alhamdulilah bagusnya ..ini contoh yang baik ... ^_^

    ReplyDelete
  3. Bila menolong orang dgn ikhlas, secara tidak langsung org akan lebih hormat pada Tuanku Puan

    ReplyDelete
  4. saya pun tumpang gembira ada puteri diraja yg masih berjiwa rakyat,
    contah yg terbaikkan...

    ReplyDelete
  5. baginda adik beradik sultan johor . baginda mmg pandai masak . ni bukan kali pertama ...

    ReplyDelete
  6. Contoh teladan yg terbaik... Nk jmpe yg mcm ni mmg mcm nk cari sebutir gula dlm kumpulan garam..

    ReplyDelete
  7. Bgus la camni...kena mesra rakyat...br la rakyat respek..

    ReplyDelete
  8. perlu dijadikan teladan oleh kaum kerabat yang lain...memang respek :)

    ReplyDelete
  9. memang terbaik.. contoh raja berjiwa rakyat..

    ReplyDelete
  10. semoga sikapnya menjadi contoh kepada rakyat jelata.. menabung lagi taylor.. :D

    ReplyDelete
  11. semoga perbuatan beliau yg berjiwa rakyat macam ni dicontohi oleh kaum kerabat diraja yg lain..barulah rakyat pun sayang ^^

    ReplyDelete
  12. Betul tu. Sangatlah terbaik. Bukan setakat untuk penduduk banjir, waktu bulan puasa pun Tengku ada tolong masak. Dari dulu lagi.

    ReplyDelete
  13. Nak tambah lagi, Tengku tak perlukan meja khas untuk makan. Cukuplah duduk atas kerusi dan makan. Respect!

    ReplyDelete
  14. Yang baik dijadikan teladan, semoga Tengku sentiasa di bekati dan dirahmati.

    ReplyDelete

Designed By