Breaking News

Saturday, December 7, 2013

Mee Udang Mak Jah


Mee Udang Mak Jah

Mee Udang Mak Jah


You all pernah makan Mee udang Mak Jah tak? Kita first time makan last two weeks. Actually mee udang ni is one of my favorite. Kalau nak ikutkan ranking, antara mee-mee yang ada kat malaysia ni, mee udang lies on the top of my list. And mee udang Sg Dua maintan..the best...Tak ada lagi yang boleh challenge. 

 
Restoran Mee Udang Mak Jah

Anyway memandangkan mee udang Sg Dua tu jauh kat penang sana, so my friends recommend kita orang pergi menjamu selera Mee Udang Mak Jah kat Wangsa Walk, Wangsa Maju. Walaupun dok KL tapi melilau jugaklah kita orang mencari tempat ni..Bila tiba, lega coz cantik tempat dia..selesa lagi..

Menu

Menu Mee Udang Mak Jah


Bila tiba of courselah kena cari menu dulukan. Walaupun nama tempat ni Mee Udang Mak Jah, tapi makanan lain ada juga seperti mee goreng udang, kuey teow udang, udang goreng tepung dll. Yang pasti semuanya ada kaitan dengan udang. So sapa-sapa yang allergic udang tu mungkin tak boleh pergi lah kot...

Untuk mee udang, ada dua jenis. Mee udang biasa dan Mee udang Special. Harga dia RM8 untuk mee udang biasa (7 ekor udang) dan RM12 (6 ekor udang) untuk mee udang special. Apa yang berbeza diantara keduanya adalah saiz udang. Yang special udang dia lebih besar. Untuk minuman kita orang order limau & milo ais. 

 http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/d4/59/0f/bandung.jpg
Lokasi Holiday Tak Jadi

So as usual sementara menunggu mee udang tiba, kita orang survey a few places untuk our next holiday. Unfortunately, hanya 2 of my friends yang dapat booking coz Air Asia promo dah habis..Hmmm..sedih..so sekarang tengah tunggu kalau-kalau still ada promo..kalau tak hai..hai..bye..bye to my the other two friends...Tunggu souvenir ajelah..

Ok coming back to our mee udang, tara..inilah mee udang Mak Jah ya..

 
Mee Udang Special
 
Mee Udang Special Vs Mee Udang Biasa (Saiz udang berbeza)

Setelah habis makan my comment is sedap Mee Udang Mak Jah ni even kuah dia sedikit cair..Udang dia pun masih fresh. Sapa-sapa yang belum pernah pergi tempat ni memang kita recommend lah..

33 comments:

  1. gambar mee tu x leh buka la Rauzhah..knp yer? cakap psl mee,baru jer balik dri restoran mkn mee goreng pedas..rasanya mmg kik..hewhew :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry ada kesilapan technical tieka..dah betulkan..nanti tengok lain ya..

      Delete
  2. nape gambar tak keluar ne?
    nak makan mee bandung dtg la muar..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok dah ada gambar. NN.wah jauhnya nak gi Muar ya..hmmmm

      Delete
  3. Tak pernah rasa lagi. Rupanya IM serupa dgn orang yang mengomen yg lain, tak dapat tengok gambar :)

    ReplyDelete
  4. gambar dah keluar yeayyy preview balik..hehe :D.. besaq giler udang tuh..berpatutan sangatlah harganya..

    ReplyDelete
  5. Wahh.. mmg best ni.. sy pernah makan di situ 2 kali time ada urusan di pejabat Parol Wangsa Maju just opposite dgnnya je.. best.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestkan Khir...kita mesti datang lagi ke situ...

      Delete
  6. base on udanglah semua menu ya . bila tersesat kat wangsa , boleh la cari ...

    ReplyDelete
  7. terbaikk..!!

    nasib kat Sabah saya tak tahu mana tempat ada mee udang

    kalau tak...memang tiap hari aku pergi makan sana..xox0

    ReplyDelete
  8. ingatkan mak mertua saya tadi nama sama jer..

    ReplyDelete
  9. pergh besar udang yg special tue..kenyang makan udang je kalau saiz besar tue..nampak sedap!

    ReplyDelete
  10. salam...
    sila hantar detail nama, alamat dan no.fon... serta nama yg hndak dibuat sticker...
    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2013/12/pemenang-teka-kata.html

    ReplyDelete
  11. nampak sedap dan udang pun besar-besar.. sayangnya aiza bukan penggemar seafood..

    ReplyDelete
  12. puas hati kalau makan sedap.. menabung untuk raudzah.. :D

    ReplyDelete
  13. boleh tahan gak besar udang yang disediakan..no wonder kedai nie special..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  14. kita nak p kuala sepetang! fuhh mee udang feberet kita tu kak

    ReplyDelete
  15. sedapnyer..sis nak bercuti ke mana tu?

    ReplyDelete
  16. nampak sedap tu raudzah...tetiba lapar lak rasa..hehe

    ReplyDelete
  17. masakan yang ada seafood memang favourite puteri :)

    ReplyDelete
  18. saya kalau stakat udang ni, boleh makan je la.. nk kata minat tu, x de la.. biasa2 je.. hehehe

    ReplyDelete
  19. Tak makan udang...makanya xlah tertarik. Tapi mee udang mak jah ni sgt2lah terkenalnya!

    ReplyDelete
  20. michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutletcanada.in.net/
    nike air force 1, http://www.airforce1.us.com/
    soccer jerseys, http://www.soccerjerseys.us.com/
    mulberry outlet, http://www.mulberryoutlet.com.co/
    lacoste polo shirts, http://www.lacostepoloshirts.cc/
    michael kors outlet, http://michaelkors.outletonlinestores.us.com/
    ralph lauren uk, http://www.ralphlauren-outletonline.co.uk/
    toms outlet, http://www.tomsoutlet-stores.com/
    polo ralph lauren, http://www.poloralphlauren.us.org/
    nike free uk, http://www.nikefreerunning.org.uk/
    ralph lauren outlet, http://www.ralphlaurenoutlet.in.net/
    christian louboutin, http://www.scarpelouboutin.it/
    michael kors handbags, http://www.michaelkorshandbagsoutletstore.us.com/
    cheap nhl jerseys, http://www.nhljerseys.us.com/
    the north face clearance, http://www.thenorthfaceclearances.us.com/
    north face outlet, http://www.thenorthface.me/
    rolex watches uk, http://www.rolexwatches-uk.co.uk/
    coach outlet online, http://www.coachoutletonline-store.us.com/
    louis vuitton bags, http://www.louisvuittonbag.us.com/
    mbt shoes, http://www.mbtshoesoutlet.us.com/
    chanel handbags, http://www.chanelhandbags-outlet.us.com/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutletusa.net/
    cheap oakley sunglasses, http://www.cheapoakleysunglassess.us.com/
    the north face uk, http://www.thenorthfaces.org.uk/
    jordan shoes, http://www.jordan-shoes.us.com/
    hollister uk, http://www.hollistershirts.co.uk/
    oakley sunglasses, http://www.wholesaleoakleysunglasses.us.com/
    abercrombie and fitch, http://www.abercrombie-fitch.us.com/
    0926maoqiuyun

    ReplyDelete

Designed By