Breaking News

Sunday, December 29, 2013

Susah Hati Menang RM 1 Juta!!!!


Foto 
Susah Hati Menang RM 1 Juta!!!!

Menang RM 1 Juta!!!!


Alhamdulillah rezeki Makcik Rokeah macam durian runtuh!!!! Siapa sangka pada usia emas 77 tahun, makcik Rokeah dipilih sebagai pemenang hadiah Cabutan Istimewa Sijil Simpanan Premium (SSP) oleh Bank Simpanan Nasional (BSN). Menang RM 1 juta tu...Ini yang dikatakan tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tiada yang tahu. Tapi kesian mak cik..dia risau takut ada orang jahat usik dia nanti. Jangan risau ya mak cik..Simpan dalam Bank duit tu tau jangan simpan kat rumah ya!!!

Simpan SSP 23 Tahun


Makcik Rokeah ni memang bernasib baik kerana dia baru sahaja berhajat untuk mengeluarkan SSP nya minggu lalu. Menurutnya selepas 23 tahun menyimpan dia tak mendapat apa-apa. Tapi itulah yang dinamakan rezekikan. Kalau dikeluarkan minggu lepas, mesti RM 1 juta tu dah tak jadi milik mak cik. Sebenarnya ramai yang macam Mak Cik Rokeah ni, give up bila dah lama simpan tapi tak dapat apa-apa kan. Kita yang baru beberapa tahun pun terpikir nak buat benda yang sama. Tapi nampak gayanya kena simpan ni!!!

 http://www.utusan.com.my/pix/2013/0517/Utusan_Malaysia/Dalam_Negeri/dn_24.1.jpg
 Menang Kereta!!

p/s: So you all kat luar sana kalau ada SSP jangan keluarkan dulu ya...Simpan k. Mana tau mungkin satu hari nanti boleh dapat RM 1 Juta jugak..Kalau tak menang RM 1 Juta, menang kereta pun ok gak!!!

20 comments:

  1. best dapat rm1 juta.. mak cik kaya tu.. :D

    ReplyDelete
  2. alhamdulilah..rezeki makcik tu..

    ReplyDelete
  3. wow2x..bnyaknya tu...alhamdulillah rezeki c aunty

    ReplyDelete
  4. Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia hanya Allah jua yg tahu.. pening sbb kaya ok lah tu drp miskin dan pening huhu.. :D :D

    ReplyDelete
  5. beruntung makcik tu dapat rezeki sebanyak tu...kita pun kena rajin menyimpan kan :)

    ReplyDelete
  6. puteri dah kembali setelah dua minggu bercuti dari blog...puteri singgah isi tabung kat sini :)

    ReplyDelete
  7. wahhhh bessnyeee rejeki makcik tu...tapi kesian dia, sampai takut dapat hadia mcm tu mahal kan. meh bg saya je makcik oiiittt..heeeee

    ReplyDelete
  8. Kalau dah tertulis ianya rezeki makcik tu. Ia tetap miliknya.

    ReplyDelete
  9. rezeki kalau cepat ke lambat insyaAllah mesti akan dapat.
    tahniah makcik :)

    ReplyDelete
  10. untung nya makcik nie... makcik kayo....!! tp jangan lah tetiba penuh rumah dengan orang yg ntah dtg dari mana mengaku sedara.... ekekeke......

    ReplyDelete
  11. MasyaAllah, banyaknya mkcik menang! hmmm, tp kesian beliau susah hati, yelah..dgn kes samun yg makin byk skrg ne, sapa yg tak susah hati...mcm kes mkcik yg jual sayur tempoh hari tu..

    ReplyDelete
  12. niatkan menyimpan bukan untuk menang apa2 tapi untuk masa depan atau jangka panjang...

    ReplyDelete
  13. mungkin dia tak terlalu berharap dapat hadiah,..

    ReplyDelete
  14. sama kisahnya ustadz yusuf mansyur berjudul:tukang bubur naik haji

    ReplyDelete

Designed By