Breaking News

Thursday, January 9, 2014

2 Gegaran Kuat Di Kukup Laut, Pontian

 
2 Gegaran Musnahkan Sebahagian Bangunan (Source)

2 Gegaran Kuat Di Kukup Laut, Pontian


2 Gegaran Kuat yang melanda Kukup Laut, Pontian telah memusnahkan beberapa rumah kedai tiga tingkat. Kejadian yang berlaku pada kira-kira 8.40 pagi tadi menyebabkan mereka-mereka yang sedang bersarapan di Kopitiam berhampiran bertempiaran lari. Alhamdulillah tiada kemalangan jiwa. 

Hampir Patah (Source)

Sehingga kini tiada pengesahan jelas mengenai kejadian tersebut namun ia difahamkan berlaku kerana terdapat pergerakan tanah yang tidak stabil di kawasan berkenaaan.

Harap-harap tiada kejadian yang lebih buruk berlaku..

23 comments:

  1. pontian johor?? scarynya..gempa bumi ke?

    ReplyDelete
  2. lor...johor ea..takutnya....moga takde pape yang berlaku lah hendaknya..

    ReplyDelete
  3. jangan la roboh bangunan tu. takut tengok tiang tu

    ReplyDelete
  4. Assalam
    Masyaalah. Semoga tiada susulan. Harap begitulah hendaknya.

    ReplyDelete
  5. fuh...bahaya betul nie..2 hari lepas land slide..pagi nie gegaran plak..semoga kita sentiasa dilindungiNya...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. malaysia pon dah ada gegaran mcm gempa bumi?? wallahualam...

    ReplyDelete
  7. saya ada kat muar..tak terasa..jauh sangat..huhu

    ReplyDelete
  8. Gempa bumi ke? Ya Allah, moga semuanya ok

    ReplyDelete
  9. semoga semuanya sehat ya ;) Aamiin

    ReplyDelete
  10. Moga takda yg buruk berlaku. Takda yg cedera.

    ReplyDelete
  11. Tiang dia! Mesti kuat gila gegaran dia...

    ReplyDelete
  12. Kuat gegarannya. Tiada yg mustahil diakhir zaman. Jgn sesekali ingat yg kita ini sentiasa selamat.

    ReplyDelete
  13. pasni kena make sure betul2 whether bangunan tu masih selamat atau tidak untuk diduduki...harap semuanya beransur pulih and nothing bad happens again, insyaAllah..

    ReplyDelete
  14. Ya Allah...dah dekat dengan kampung saya tu..Harap2 semuanya selamat...Aamiin...

    ReplyDelete
  15. My hometown tu.. kawasan tu pun sebenarnya laut yg ditambak utk buat bndr baru.. dulu masa saya masih di sana, kawasn tu paya bakau.. mungkin tanahnya x stabil kot...
    p/s: hari tu awak ada suruh emel kan particular komentar eh.. sy terlupa & x pasti sama ada sy perlu bagi atau tidak lah. Bukan apa, klu sy pun kena bagi.. saya lupa sgt2 nk check sy perlu ke tak, hari ni baru recall hal tu. Tak pe lah, cuma saya minta maaf sgt2 sbb tak alert eh.. 3x ikea sini .. :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..he..panjang lebar mintak maaf ya..its ok...memang betul you have to give it to me..kita tak remind coz who knows the details are secret kan..so tak semua orang nak bagi..so kalau sudi nak terima hadiah bagilah ya... masih valid walaupun dah tahun baru!!!...

      Delete
  16. Ya Allah..moga tiada apa2 yg buruk berlaku..

    ReplyDelete
  17. bahayanya.. mujurlah tiada kemalangan jiwa yang berlaku..

    ReplyDelete
  18. ish, bahayanya.. mudah-mudahan tiada apa yg buruk bakal berlaku lps ne...hmmmm

    ReplyDelete

Designed By