Breaking News

Thursday, January 30, 2014

Adakah Kita Seperti Mereka?

Embedded image permalink
Adakah Kita Seperti Mereka?

Dimanakah kita hari ini berbanding mereka? Adakah selipar kita juga dibuat dari botol? Adakah Kita kekurangan Makanan? Adakah Dugaan Kita Sebesar Mereka?

http://2.bp.blogspot.com/-1m1M2G64r5A/TfygsL2gT1I/AAAAAAAAAmE/56YPKSnLOs4/s1600/Republic%2Bof%2BSomalia.jpg
Lapar!!!!

Syukur Alhamdulillah. Jawapannya pastinya tidak. Kita masih punya ini:

http://image.made-in-china.com/2f0j00MjHtYBJKLaoA/Slippers-RS025-.jpg
Punya Ini:
http://www.fashioncentral.pk/images/celeb-gossip/shoe_trends_of_2010.jpg
Punya Ini:
http://www.esquire.com/cm/esquire/images/ni/ESQ-edward-green-derby-shoes-042313-xl.jpg
Dan Punya Ini:
http://www.tourist-attractions-in-malaysia.com/images/malaysia_food.jpg
Makanan Yang Berlebihan

13 comments:

  1. betul tu,we're much better compared to their life yet there'r some among us didnt appreciate it,maka berlaku lah pembaziran makanan :'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exactly Shafiq...syukur kehadrat Allah...

      Delete
  2. Syukur Alhamdulillah dgn apa yg kita ada...kesian nya tgk dia org..kan..

    ReplyDelete
  3. Fae syukur ngan apa yang Fae ada walaupun x kaya, x cantik, ada kekurangan. at least fae cukup makan and pakai.

    ReplyDelete
  4. ...melihat mereka yg lagi menderita...Syukur sgt dgn apa yg dimiliki

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. bersyukurlah dgn kehidupan kita.. syukur...

    ReplyDelete
  6. kita kena belajar bersyukur kan :)

    p/s ada churp churp je :)

    ReplyDelete

Designed By