Breaking News

Saturday, January 18, 2014

Alhamdulillah!!!

Embedded image permalink 
Tempat Mengambil Wudu Bagi Pelajar Islam

Tempat Wudu Pelajar Islam


Biar pun umat islam diduga dengan isu purdah di Perancis dan Belgium, Alhamdulillah, sekurang-kurangnya ada berita baik menanti umat islam di Kanada apabila sebuah Universiti di Kanada telah menyediakan satu tempat khas di suatu sudut di dalam toilet untuk mengambil wudu bagi semua pelajar-pelajar Islam di universiti tersebut. Agak istimewa layanan mereka..Sekurang-kurangnya memudah dan mengingatkan pelajar Islam untuk berwuduk.

Bai’Tun Nur Mosque

Penduduk Islam Di Kanada


Menurut Canada's 2011 National Household Survey, terdapat 1,053,945 orang Islam di Kanada atau kira-kira 3.2daripada jumlah keseluruhan penduduk di Kanada, menjadikan mereka agama kedua terbesar selepas agama Kristian dan agama yang paling pesat berkembang di Kanada. Toronto mempunyai komuniti Islam yang tertinggi. Diwakili oleh 7.7%. Semoga syiar islam terus berkembang di sana. Aminnn!!!

15 comments:

  1. tempat ambil wudhu nya keren ya...:)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...inilah kuasa Allah...
    Sentiasa memberi jalan yang terbaik untuk hambanya...
    Biarpun ada segelintir manusia tak menghormati islam....

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah....saya follow sini ;)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..semoga urusan ibadah sentiasa dipermudahkan...

    ReplyDelete
  5. Assalam
    Subahanallah. Islamisasi di mana - mana .

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah. ..bukan mudah nak dpt kerjasama dari yg bukan Islam ni kan

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah, menarik rekaan tersebut..

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah syukur.. tp agak merisaukan ttg satu pertubuhan bernama Jaafari yg agak berpengaruh & menyebarkan syiah di sana.. semoga Allah melindungi mereka diatas jln yg benar.. aamiin..

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah apabila islam masih dihormati di kanada..

    ReplyDelete
  10. Wah... Nmpk kemas la... Blh dipraktikkna di Malaysia..

    ReplyDelete
  11. sangat unik tempat whuduk tu. mudahan semakin berkembang umat Islam disana.

    ReplyDelete
  12. baru nak cakap tadi penduduk Islam di canada ramaiii..tapi baca lagi entri ni kat bawah raudzah dah sertakan statistik ihiks....insyaAllah...umat Islam akan terus dihormati dan dibela...insyaAllah! :)

    ReplyDelete

Designed By