Breaking News

Sunday, January 19, 2014

Awas: Alat Curi Wi-fi

 Foto 
Peralatan Untuk menggodam Wi Fi

Alat Curi Wi-fi


Kalau wifi you all sering terganggu, ada kemungkinan line you all kena hijack. Kalu dulu mungkin agak susah nak lakukan, tapi sekarang ni, senang aje coz dah ada peralatan yang boleh digunakan di  untuk tujuan menggodam/mencuri Wi-fi tanpa disedari pemiliknya walaupun kita dah masukkan password.

Harga Alat Serendah RM150.00


Dan yang lebih mengejutkan, alat buatan Taiwan dan China itu boleh dibeli melalui Internet dengan harga serendah RM150. Hmm...siapalah yang mencipta alat ni..memang tujuannya nak inaya orang kan...

p/s: Susahkan bila technology yang sepatutnya digunakan untuk kebaikan dah jadi macam lain. Sepatutnya dicipta alat untuk mengelakkan wi-fi dari digodam atau dicuri..ini tidak...Hmmmm!!!

13 comments:

  1. Ada jer member bila tanya on9 mcm mana dia kata ambik line jiran. Ckp takde rasa bersalah. Bukankah mencuri namanya tu? Berkat ke on9 dgn cara mcm tu? Hurmm. Apapun ni smua berbalik kpd attitude seseorg tu sendiri kan...

    ReplyDelete
  2. Hehe... Nmpk.remeh..tpi tetap dosa...

    ReplyDelete
  3. Btl tu..sptnya cipta alat mengelak bkn menggalakkn

    ReplyDelete
  4. ish3..kemaruk sgt la dgn internet smpai jdi mcm tu..

    ReplyDelete
  5. ini teknologi yang menganiaya orang ni...

    ReplyDelete
  6. Curi wifi.. buat bisnes kecil2an pun haram hasilnya.. dapat ilmu membaca blog & lain2 pun tak berkat.. org negeri taiwan & china ni mmg letihlah...

    ReplyDelete
  7. potong tangan boleh tak sape y terlibat??hehe

    ReplyDelete
  8. Lepas ni alat penghalang wi-fi dicuri akan dicipta dan pasti laris... :)

    ReplyDelete
  9. bahayanya macam tu.. aiza masih guna broadband, line pun kadang tu slow juga.. menabung 2kali churp2, 1 kali ikea..

    ReplyDelete
  10. ish..mencipta alat untuk menyusahkan orang lain je diorang ni

    ReplyDelete
  11. ika tak minat bab2 "curi" ni....tak kira laa curi line ke apa..tetap tak bagus....

    ReplyDelete

Designed By