Breaking News

Saturday, January 4, 2014

Cantiknya Honduras...Jom Tengok!!!

http://www.stigphoto.com/photogallery/normal/roatan-dv8.jpg 
Roatan, Pulau Paling Popular Di Honduras

Cantiknya Honduras...


Kembara virtual Blog Santai malam ni singgah di Roatan, Honduras. Roatan adalah salah satu pulau di Kepulauan Honduras yang terletak di Laut Caribbean. Roatan, yang terletak antara pulau-pulau Utila dan Guanaja, adalah pulau yang terbesar di Kepulauan Honduras. Ianya berukuran hampir 77 kilometer panjang, dan 8 kilometer luas. Ibu kota, Roatan,  Coxen Hole merupakan bandar yang mempunyai paling ramai penduduk di pulau ini. Bandar-bandar penting yang lain termasuk Harbour Perancis, West End, Sandy Bay dan Oak Ridge.

http://www.aa.com/content/images/production/gallery/roatan_diving_lg.jpg?01AD=3ZXR7MnsGNXyWHfNJ9SORzWr9yihvcUcKnK4b1eCDs9x603HObCkYcg&01RI=01C5462E1BD4B19&01NA=
Snorkeling Antara Aktiviti Popular Di kepulauan Honduras
#1 of Tourist Attractions In Honduras
Menyelam sambil Melihat Keindahan dasar laut Honduras

Menyelam & Snorkeling, Di Pulau Honduras 


Pulau Roatan adalah salah satu tarikan pelancongan yang paling popular di Honduras kerana pemandangan yang indah serta pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan di sini. Dengan pantai yang cantik dan terumbu karang, Roatan menyediakan peluang untuk menyelam, snorkeling dan berenang. Pulau ini juga mempunyai pelbagai tarikan seperti Ladang Iguana , Taman Caramola dan Roatan Butterfly Garden.

http://www.honduras.com/wp-content/uploads/2012/08/infinity-bay-west-bay-beach.jpg 
Infinity Bay

Roatan, Honduras Syurga Pelancongan.


Roatan, digemari pelancong kerana pantainya yang indah putih, air biru dan hutan yang subur penuh dalam bunga eksotik dan hidupan liar. Mereka yang datang ke sini, pasti puas kerana dapat menikmati gabungan kawasan peranginan yang cantik dan bergaya seperti Infinity bay dan juga bandar-bandar serta kampung-kampung yang cantik dan tenang.
   
 http://www.thirteen.org/13pressroom/files/2012/06/02_02_55MB1.jpg
Aktiviti Dolphin Di Pulau Honduras 
http://farm3.staticflickr.com/2374/2300705974_e9a25ac5b1_o.jpg 
Senja Di Pulau Honduras 

Oak Ridge adalah sebuah perkampungan nelayan traditional yang indah. Ia juga dikenali sebagai "Venice of the Caribbean". Kalau you all suka melancong, pastikan Honduras masuk dalam list tau..Memang cantik!!!!


18 comments:

  1. nice view..!! ermm dah masukkan awak dlm bloglist saya..

    ReplyDelete
  2. Perrhh... warnaa lautnyaaa biru kristalll.... memang dah lama berhasrat nak pergi melancong lancong ni. Hehe. Semoga dapat pergi ke honduras ni satu hari nanti.

    ReplyDelete
  3. wah.. sukanya tengok. memang best kalau dapat berenang kat situ

    ReplyDelete
  4. ciptaan Allah yang Maha Agung...

    ReplyDelete
  5. terima kasih kerana membawa puteri ke honduras..hehehehe. Memang cantik kan tempatnya :)

    ReplyDelete
  6. romantik kalau suami banyak duit mau gak tarik dia ke sana ahaks...

    ReplyDelete
  7. curi dan tembak bird 2x habislah .....lalala...

    ReplyDelete
  8. Melihatkan gambar-gambar di atas mmg nampak cantik. Boleh lah masukkan Honduras dalam senarai negara yang mahu dilawat satu hari nanti. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  9. kalau berkaitan dengan lautan dan pantai memang kathy suka..

    ReplyDelete

Designed By