Breaking News

Saturday, January 11, 2014

Hati-Hati: Kemalangan Ngeri!!!


 Ykaymyb
Satu kemalangan ngeri di Lebuh Raya Utara Selatan 

Kemalangan Ngeri Di Lebuh Raya Utara Selatan


Kemalangan Ngeri melibatkan kenderaan mewah berlaku lagi. Kalau sebulan lalu kita menyaksikan kemalangan yang melibatkan tiga buah kereta Lamborghini di Lebuh Raya Senawang, kali ini satu lagi kemalangan ngeri yang melibatkan kereta mewah lotus yang berlaku lebih kurang 1 tengah semalam di KM147.2 dari arah Pagoh menuju ke Tangkak, Lebuh Raya Utara Selatan.Semua yang terlibat adalah rakyat Singapura.

TIGA kereta Lamborghini dalam perjalanan dari Singapura menuju Kuala Lumpur hangus dalam kemalangan di KM260 PLUS dekat Seremban, Negeri Sembilan pada jam 9.55 pagi 6 December 2012.

Thumb 5502
Menurut saksi di tempat kejadian, pemandu yang dipercayai rakyat Singapura masih hidup walaupun cedera parah di kepala. 
Wmegyv4
Pemandu dikatakan memandu laju di KM147.2 dari arah Pagoh hingga menyebabkan tiga tayar dan pintu tercabut dan berkecai.  

p/s: Kenapalah dia orag ni nak speeding kat atas jalanraya ya...nasib baik tak melibatkan pemandu lain... 

21 comments:

  1. berhati-hati lah di jalan...jangan dok nak cepat je kan..huhu

    ReplyDelete
  2. kat singapore x de highway cam malaysia ... ajal menjemput tak kira masa .

    ReplyDelete
  3. Mmg ramai org yg spt masuk hantu bila memandu di hiway ni.. tak taulah semangat panglima manalah yg merasuk diri. Semoga keselamatan kita semua sentiasa dilindungi Allah.. aamiin..

    ReplyDelete
  4. negara singapore tak boleh bawak laju.. depa masuk malaysia terus bawa mcm pelesit..

    ReplyDelete
  5. walaupun spore highway dia ada 4 lane (kalau tak silap la), tapi dia orang tak boleh speed laju sebab sana kan banyak cctv. kalau ada accident sekejap je diaorang dapat tangkap. :)

    ReplyDelete
  6. biar lambat asal selamat. Jadi pemandu berhemah.

    ReplyDelete
  7. Assalam
    Masyaallah. Keadaannya sungguh menggerunkan. Mujur tidak membabitkan pengguna lain.

    ReplyDelete
  8. Sgt bahaya...tapi, yg paling penting..jgn menjejaskan keselamatan pengguna jln raya yg lain

    ReplyDelete
  9. Takut dibuatnya apabila dengar berita macam ni.

    ReplyDelete
  10. Suka sangat pandu laju2... ermm inilah yang dia dapat...
    Seronok tak????? ermmm lu pikir la sendiri...

    ReplyDelete
  11. diorang suka sangat pandu laju-laju..memmbahayakan nyawa pemandu lain juga

    ReplyDelete
  12. tunang ika selalu cakap, orang singapore tak boleh nak bawa gila2 kat tempat dorang, so bila dorang masuk malaysia, itu yang macam gila bawa kereta tu, bak kata orang macam kera dapat bunga...excited melampau2.....last2 macam ni laa jadi...

    ReplyDelete
  13. habis, kalau kereta dah "power" takkan nak bawa slow admin! rugilah beli memahal, baik beli viva, kancil je, macam aku sendiri paling laju kat highway berani bawa 240 km/jam, walaupun kereta boleh pergi laju lagi.

    ReplyDelete
  14. Ptg ye pula.ada kmlgan lg.yg trlibat.bus kreta motor.pnungang mtor kaki ye tk dpt dslamat kn lg.sedih

    ReplyDelete

Designed By