Breaking News

Wednesday, January 29, 2014

Ini Idea Yang Bagus...You All Kena Cuba!!!!

Embedded image permalink
8 Gelas Satu Hari (Source)

80% Air Dalam Tubuh Manusia


Rasanya semua orang tau kan, 80% dari tubuh manusia terdiri dari air. Oleh itu air sangat penting untuk kita. Dua organ manusia yang memiliki kandungan air yang tinggi adalah Otak dan darah. Otak memiliki kadar air sebanyak 90%, sementara darah memiliki kadar air sebanyak 95%.

Untuk memastikan tubuh manusia berfungsi secara maksima, secara teori manusia memerlukan 8 gelas air setiap hari. Jika jumlah air tidak muncukupi, fungsi organ-organ dalam tubuh manusia gagal berfungsi dengan baik dan lebih mudah terganggu oleh bakteria, virus, dan lain-lain. 

Dan untuk mendisiplinkan diri minum 8 gelas air, ada pelbagai idea dan cara yang kreatif. Antara yang paling berkesan adalah seperti di atas. Baguskan...So you all boleh cuba tau. Pasti berjaya!!!!

1. Rahsia Blogger Malaysia

29 comments:

  1. Replies
    1. You are most welcome keyla..try ya!!!

      Delete
  2. bagus nih! buat dekat botol air anak mama.. payah sangat nak minum air kak..

    ReplyDelete
  3. wah cik akak kena buat botol cam nie gak..hihi...
    biasa cik akak segelas je sehari..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Akakkkkk tak cukup tu..kena tambah k!!!

      Delete
  4. Selalunya terlupa...Kalau ada idea, air tu masuk kemulut dgn sendiri bila tiba waktunya lagi best! hehe...

    ReplyDelete
  5. memang idea yang bagus... tapi kalau malas jadi perhiasan je lah jawabnya.... hehe... tapi tak salah mencuba kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Janganlah malas cheq eem...nanti cuba ya!!!

      Delete
  6. great !!!! sangat membantu phsycology rasnya ni. boleh cuba.

    ReplyDelete
  7. mmg bagua idea ni raudzah..boleh cuba

    ReplyDelete
  8. menarik gak idea nie..saya plak kalau kat opis sy akan guna botol air mineral 500ml..sebotol before lunch dan sebotol lagi after lunch..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. kena cuba ni..kalau tak bila fokus buat kerja selalunya memang tak ingatlah nak minum air .. :)

    ReplyDelete
  10. air mmg amat diperlukan dlm bdn kite i lg minum byk lg bgus..tp pelik ade org ckp jgn minum air byk nnti jd "boyak".ayo xtau lee sape yg wat artikal cmtuh..ape pon air bgus utk kesihatan kite ;)

    ReplyDelete
  11. blog ni bagus juga,first time visit...

    ReplyDelete

Designed By