Breaking News

Thursday, January 16, 2014

Inilah "Rupa" 9 Virus Bahaya Di Bawah Miscroskop

 Big thumb a367 
Hepatitis C Virus

9 Virus Bahaya Di Bawah Miscroskop


Penyakit berjangkit seperti AIDS dan hepatitis pada luarannya adalah sesuatu yang mengerikan. Tetapi ramai yang mungkin tak tau, "patogen" yang menyebabkan virus yang merbahaya ini sebenarnya kelihatan sangat cantik apabila dilihat di bawah mikroskop. Antara 9 Virus yang menarik adalah: 

 
Influenza Virus 
 
 Dengue Virus 
Big thumb 4a73
Poliovirus
Big thumb a67a 
Simian Virus 
Big thumb ab6b 
West Nile Virus
 Big thumb e75f
Yellow Fever Virus 
Big thumb 2c0d
Human Immunodeficiency Virus
Big thumb 2351
Swine Flu Virus 

13 comments:

  1. Seram je kalau nmpk real virus2 ni..

    ReplyDelete
  2. nampak wrnnya menarik sggh tapi kalau dah kena
    seumr hidup kena tggu

    ReplyDelete
  3. Macam-macam bentuk dan warnanya kan.

    ReplyDelete
  4. hehehe..comel2 pulak rupanya..hehehe..

    ReplyDelete
  5. Macam gambar planet2 dalam filem jer...hehe

    ReplyDelete
  6. nampak cantik warna-warni.. siapa sangka ianya virus yang merbahaya!!

    ReplyDelete
  7. ika suka tengok, sebenarnya tisu2, sel2 etc dalam anggota badan kita juga sangat cantik dilihat via microscopic version :)

    ReplyDelete

Designed By