Breaking News

Tuesday, January 7, 2014

Jom Melancong Ke Antartika

http://www.anpc.com/wp-content/uploads/2012/10/antarctica-travel-holiday-wallpapers_88.jpg
Antartika

Kembara Ke Antartika


Kembara Blog Santai malam singgah di Antartika. Kalau sebut Antartika mesti semua orang terbayangkan sausana yang sejuk, ais dan penguin kan. Sebenarnya, Antartika adalah merupakan tempat paling sejuk, kering, dan berangin di dunia. Walaupun kira-kira 98 % daripada Antartika diliputi oleh ais, ia adalah secara teknikal padang pasir (yang terbesar di dunia) dengan sedikit hujan. Antartika secara relatif adalah lebih sejuk daripada Artik.


http://waittfoundation.org/wp-content/blogs.dir/9/files/ocean/o5-cover.jpg
Penguin & Antartika

 Antarctica
Penguin Dan Antartika
http://www.bigtravelweb.com/images/antartica_cruise_l.jpg
Cruise Ke Antartika Pada Musim Panas

Antartika Cair Musim Panas


Kehidupan laut Antartika termasuk penguin, ikan paus biru, paus pembunuh, dan anjing laut. Antartika hanya boleh diakses semasa musim panas dari November hingga Mac, apabila ais mencair yang membolehkan akses ke benua tersebut. So sapa yang berhajat nak ke Antartika pastikan pergi musim panas tau...

20 comments:

  1. Cantiknya...boleh lah bermain main dgn penguin kalau gi situ..

    ReplyDelete
  2. Tak nak pergi...sejuk sgt wey! Tgok gambar cukup le.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok gambar ajelah ya ...BM..he..he

      Delete
  3. jommmm hehehehe teringat titanic hihihi

    ReplyDelete
  4. huhu..mlysia pun timm lom abes teroka lgi..xpenh lak trfikir nk g antrtika..hehe..

    ReplyDelete
  5. mmg teringin nak men peguin tu sbnrnya, tpi kg sndiri pun x hbis jlajah lagi.. hehe

    ReplyDelete
  6. Best juga trill melancong mcm ni.. tp silap2 boleh jadi beku pulak.. :D

    ReplyDelete
  7. Musim panas pun berais juga...
    Sangat cantik pemandangannya... tapi macam ngeri pun ada nak pegi ek... silap2 dengan kita2 pun beku... hehehe...

    ReplyDelete
  8. jangan asyik terkencing jer pas minum air heee

    ReplyDelete
  9. pstt teringin nak sentun si pingu tu ahaks

    ReplyDelete
  10. mesti sejuk sangat cuaca kat sana.. kena bawa bekalan pakaian dan makanan yang mencukupi kalau berhajat untuk ke sana..

    ReplyDelete
  11. Assalam
    Ada juga rasa teringin mendingin di sana. Baru bercita - cita sahaja ini :)

    ReplyDelete
  12. bumi Allah ni memang patut kita lawati supaya kita tahu kebesaranNya dan bersyukur :)
    tapi setakat ni takde rasa nak ke antartika, sebab i cant really hold the cold, walaupun musim panas, rasanya tetap sejuk juga tu..hewhew

    ReplyDelete
  13. best juga kalau dapat gi sana, dapat tengok penguin :)

    ReplyDelete
  14. wow bestnye dapat melancong ke sana...huhu..

    ReplyDelete

Designed By