Breaking News

Saturday, January 11, 2014

Jom Melancong Ke Pulau Seychelles


 http://www.thebookoftravel.com/wp-content/uploads/2013/09/Seychelles-Islands-2.jpg
Melancong Ke Pulau Seychelles

Jom Melancong Ke Pulau Seychelles 


Kembara Blog Santai malam ni singgah di Republik Seychelles. Ia adalah sebuah negara yang dianggotai oleh 115- pulau di Lautan Hindi dan terletak kira-kira 1,500 kilometer (932 batu) ke timur tanah besar Afrika Tenggara. Negara-negara pulau lain yang berdekatan termasuklah wilayah Zanzibar ke barat, Mauritius, Rodrigues, Agaléga dan Réunion di selatan, dan Comoros dan Mayotte di barat daya. Penduduk Seychelles dianggarkan dengan penduduk dianggarkan berjumlah 86.525  orang.

 http://www.starsai.com/wp-content/uploads/Seychelles-island.jpeg
 http://makingthymeforhealth.com/wp-content/uploads/2013/03/seychelles22.jpg
 La Digue, Seychelles

La Digue adalah sebuah pulau kecil diantara 115 pulau-pulau Seychelles yang terdapat di Lautan Hindi. Daripada pulau-pulau yang didiami, ia adalah keempat terbesar dan menawarkan percutian yang lebih santai berbanding beberapa hotel selesa di Mahe dan Praslin. La Digue juga turut terkenal dengan anggur vanila liar dan orkid halus yang tumbuh di sepanjang pantai yang menakjubkan.
 http://www.seychelles.org/sites/default/files/styles/blog_teaser/public/beach-restaurant-praslin-seychelles.jpg
 http://www.worldalldetails.com/article_image/seychelles_islands_africa_029016.jpg
Mahe, Seycheles

Mahe, hab penduduk Seychelles, terkenal dengan pantai pasir putih yang bersih dan cantik. Ianya merupakan Tapak Warisan Dunia UNESCO dan merupakan satu-satunya tempat di dunia di mana legenda kelapa Coco De Mer tumbuh. 

P/s: Kalau you all sukakan percutian di pantai, Pulau ni mesti pergi..cantik sangat!!!

1. Rahsia Blogger Malaysia
2. Bahaya Untuk Rakyat Malaysia  
6. Bertuahnya Dia Orang Ni... 
7. Peluang Keemasan Untuk Wanita

13 comments:

  1. indahnya alam ciptaan Allah ini...

    ReplyDelete
  2. that's a great article. I love it. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  3. subhanallah.. cantiknya pantai dan pulau tu.. macam di dalam lukisan gambar kedua terakhir tu.. :D

    ReplyDelete
  4. Subhanallah.. sungguh cantik pandangan.. pantainya buat geram nk menyelam je.. nice sharing.. :)

    ReplyDelete
  5. Cantik pulau ni. Biru dan tenang saja.

    ReplyDelete
  6. cantiknya... tapi nama tempat pelik..macam takut pulak nak jejak ke sana..hehe

    ReplyDelete
  7. Cantiknya...bestnya kalau dpt bercuti kat sini

    ReplyDelete
  8. teringin nak p mancing ke sana..

    ReplyDelete
  9. Pergghhh... memang cantik... jommm!.. :D

    ReplyDelete
  10. subhanallah..indahnya ciptaan Tuhan .. :)

    ReplyDelete
  11. pulau seychelles ni memang cantik kan :)

    ReplyDelete

Designed By