Breaking News

Friday, January 24, 2014

Jom Singgah Magnum Cafe...

Displaying IMG_20140121_211902.JPG 
Magnum Cafe!!!

Magnum Cafe 


Kembara Blog Santai malam ni singgah di Magnum Cafe Jakarta. Actually,  while I was in Jakarta our friend ajak kita orang lepak kat Magnum Cafe. Kita memang teruja coz Magnum ni memang one of my favorite ice cream. Then lebih excited coz kita memang tak pernah pergi lagi yang kat Malaysia punya. So kiranya kita orang datang awal coz according to them, selalunya cafe ni memang fully booked. Unfortunately, bila sampai dah full. So kita orang kena booking sambil jalan-jalan dulu...

Magnum Cafe (Source)
 Waffle De Aristocrat (Source)
 The Grand Gaufre (Source)
 Mini Crown Jewel (Source)
 De Rainbow District (Source)
Wafel d' Antwerp (Source)

Sementara menunggu, kita orang sempatlah pekena Mee tarik and soto dulu. By the time kita orang habis makan and datang semula, dah makin ramai..Kita orang punya booking pun dah hilang..So tak sempatlah nak merasa specialty kat magnum cafe Jakarta...yang sempat snap gambar aje. Surely after this kita kena visit Magnum Cafe Malaysian outlet...Tengok menu, bestkan!!!! So kalau you all ada masa nanti bolehlah singgah kat Magnum Cafe Malaysia ya...

1. Rahsia Blogger Malaysia
2. Bahaya Untuk Rakyat Malaysia  
6. Bertuahnya Dia Orang Ni... 
7. Peluang Keemasan Untuk Wanita

(Source)

19 comments:

  1. Salah satu pebret sy ni Raudz..
    Ramai sgt pengunjung tu smpi booking pn ilang

    ReplyDelete
  2. Ingatkan cafe no. ekor...kih kih kih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah sampai situ ya...pastinya tidak BM...nanti gilah yang malaysia punya BM..best menu dia...

      Delete
  3. semua makanan dalam gambar tu warna warni, nampak sangat sodaplah.

    ReplyDelete
  4. Wahh..nampak ohsem sangat..tengok gambar pun dah tahu sedap..:D

    ReplyDelete
  5. datang isi ikea heee...pelangi cam sedap nak gak

    ReplyDelete
  6. nyum2...tersentap sikit air liur..hihi

    ReplyDelete
  7. Kakak rasa rata-rata kita memanglah suka magnum ini.
    Tengok gambar pun dah terliur..

    ReplyDelete
  8. semua pun nampak sedap...terliur dibuatnya :)

    ReplyDelete
  9. aihhhh kecur liur fae tgk the desserts above :p magnum choc is my favorite too.

    ReplyDelete
  10. Hehee.. dah baca2 tak jadi nk komen sbb kelakar tengok komen BM hehee..
    3x ikea.. :D :D

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
    Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra, jujur, dan peramah
    Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

    Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

    Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

    Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

    Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

    KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

    Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

    Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

    Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
    Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
    CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
    WhatsApp : +62 858 6137 8328
    pin blackberry : 30D1 82F0
    email:
    tonybandung@smartfren.blackberry.com
    or
    tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
    Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra, jujur, dan peramah
    Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

    Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

    Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

    Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

    Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

    KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

    Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

    Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

    Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
    Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
    CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
    WhatsApp : +62 858 6137 8328
    pin blackberry : 30D1 82F0
    email:
    tonybandung@smartfren.blackberry.com
    or
    tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete

Designed By