Breaking News

Tuesday, January 7, 2014

Mewahnya Banduan Ni!!!!

 
RM35 Untuk Setiap Banduan 

Mewahnya Banduan Ni!!!!


Mewahnya banduan di Malaysia ya. RM35 sehari untuk makanan. Dengan jumlah 68,000 pendatang tanpa izin ditahan di 10 pusat tahanan di seluruh negara, ini bermakna kerajaan membelanjakan hampir RM2.38 juta sehari, RM71.4 juta sebulan dan purata RM8.56 bilion setahun hanya untuk menguruskan mereka.

 
Malaysia "Syurga" Pendatang Asing

Yang lebih tenat apabila jumlah RM35 ni meningkat sekali ganda menjadi RM75 apabila termasuk kos-kos lain seperti pentadbiran dan perubatan. So you all boleh bayangkan dalam keadaan kita semua kena berjimat cermat ada yang lagi mewah. Tak perlu risau pasal kenaikan harga barang, minyak atau GST. Semuanya ditanggung!!!

25 comments:

  1. patut le berduyun duyun datang ke malaysia

    ReplyDelete
  2. Plan2 baca semua n3, tk larat nk kejar keretapi, daya komen kat sini jer..rindu nak BW, apakan daya kudrat masih x daya sgt. buat2 sihat & kuat ajelah kan. TQ singgah blog KA yer!

    ReplyDelete
  3. mcm elaun org yang berkerja outstation... mewah betul....!

    ReplyDelete
  4. fuh...belanja makan sy pun tak sampai RM35..tapi mengapa begitu mahal??ade percent untuk middle man??

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah AS, boleh di siasat ni..he..he

      Delete
  5. hamboi hamboi hamboi, mewahnya... kita pun tak adalah sampai macam tu sangat...

    ReplyDelete
  6. untunglah dorang ye..kita pun sehari tak banyak tu..haishh

    ReplyDelete
  7. hm.. licha shari bajet makn pon baru je 10 ringgit huhu..

    ReplyDelete
  8. untung betoi... pekerja swasta pon gaji minima rm900 sebulan= rm30 sehari belum tolak EPF lagi..

    ReplyDelete
  9. Kos koreksional & saraan perundangan mmg tinggi cuma ramai yang tak sedar ianya sudah berlaku sejak merdeka lagi. Tambahan pendatang2 asing yg ditawarkan pelbagai janji pekerjaan & dtg dgn tanpa keizinan menambahkan lagi keparahannya. Kalau dihapuskan penjara mungkin akan dapat jimat dari segi duit pembayar cukai tetapi membawa kerugian kpd keselamatan.. sedangkan skrng pun bnyk kejadian buruk berlaku.. wallahualam.. Perkara yg mmg tidak boleh dipandang remeh...

    ReplyDelete
  10. patutlah ramai PATI suka masuk malaysia..bila kena tangkap boleh makan free..mewah pulak tu..tayah nak ssh2 kerja... hehe

    ReplyDelete
  11. Kenapa tidak dihantar pulang segera? Inilah tugas menteri2.. Jlnkan tugasmu!

    ReplyDelete
  12. kalau macam ni aiza pun nak jadi banduan juga la (gurau saja)..

    ReplyDelete
  13. kita sehari pun tak adalah sebanyak tu kan...patutlah semakin ramai yang nak buat hal kat Malaysia

    ReplyDelete
  14. orang lain susah payah, tapi mereka2 pula senang lenang kan --'

    ReplyDelete
  15. mahalnya sampai RM35..sy sorang je baru RM10..


    Kepada pembaca lain,sila la lawat laman saya disini,banyak info yang anda belum tahu>>klik sini :-)<<

    ReplyDelete

Designed By