Breaking News

Wednesday, February 5, 2014

Angkara Duit Perut Bapa Hampir Terburai Di Tikam


Hilang Akal Kerana Duit

Kerana Duit Perut Bapa Hampir Terburai Di Tikam


Ngeri. Hanya kerana duit, seorang anak yang berusia 27 tahun, menikam perut bapanya dengan pisau berkali-kali sehingga hampir terburai. Kisah ngeri ini berlaku di Kota Bharu, Kelantan. 

Mangsa,  Ibrahim Che Mood, 63, bernasib baik kerana kejadian tersebut disedari oleh anak saudara beliau yang menumpang di rumah tersebut setelah mendengar beliau mengerang kesakitan. Setelah menikam bapanya, lelaki tersebut melarikan diri dengan kereta. Mangsa yang cedera parah dilaporkan stabil setelah pembedahan dilakukan.

p/s: Besarnya dugaan duit untuk manusia. Kerana duit, ramai yang jadi hilang akal. Anak bunuh ibu, bunuh bapa, bunuh datuk dan nenek dan ada juga bapa yang bunuh anak...Semoga kita semua tidak terlalu menjadi hamba duit. Di jauhi dari bebanan hutang dan kemalasan untuk mencari rezeki.
http://www.niknasri.com/wp-content/uploads/2011/03/doa-tolak-hutang.jpg
DoaTerlindung Dari Hutang


24 comments:

  1. kerana duit orang boleh tak kenal saudara mara, darah daging dear...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betu tu Farah..Angkara duit segalanya berubah...Hmmm..sedih!!!

      Delete
  2. mcm2 hal skang ni dah x kira sapa even family sendiri ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan KA..family sendiripun dah tak kenal lagi bila hati dah dikuasai...

      Delete
  3. mcm nie la kalau tak ingat pada balasan Allah..

    ReplyDelete
  4. salam. astaghfirullah..kenapa sampai jadi macam tu..hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam cik ta..Dugaan namanya tu..bila tewas jadi macam nilah..

      Delete
  5. Assalamualaikum.. astagfirullah.. sampai hati si anak tu T________T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam shiela...sedihkan ..tak tau nak kata apa..moga dijauhkan...

      Delete
  6. Astagfirullahal'azimmm... napa la anak tu kejam sgt.. :(

    ReplyDelete
  7. Kenapa la sampai macam tu sekali. Moga si ayah baik-baik saja..

    ReplyDelete
  8. kerana wang manusia jadi hilang pertimbangan... janganlah jadi hamba wang...

    ReplyDelete
  9. kerana duit nyawa melayang....inilah jadinya kalu menjadi hamba duit.

    ReplyDelete
  10. manusia jadi buta mata dan buta hati kerana duit.

    ReplyDelete
  11. manusia dah jadi hamba duit...hidup la ikut kemampuan ..

    ReplyDelete
  12. inilah dia kalau bertuhan dan bertuankan duit..tak ingat dosa pahala lagi..

    ReplyDelete
  13. moga kita dijauhkan dari manusia2 macam nie...otak letak kat lutut agaknya...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  14. duit oh duit cari duit jgn sampai jadi hamba duit ..:P

    ReplyDelete
  15. Buta hati hanya kerana duit...Masyaallah!

    ReplyDelete
  16. Duit bkn segalanya... Byk jnayah punca sbb duit..

    ReplyDelete
  17. kejamnya anak pakcik tu.. duit bukanlah segalanya.. :(

    ReplyDelete

Designed By