Breaking News

Tuesday, February 18, 2014

Awas: Sosej Berkulat Dalam Roti

Roti Dan Sosej Berkulat & Berulat

Roti Dan Sosej Berkulat 

 
Kisah roti dan sosej berkulat & berulat adalah antara topik panas minggu ni. Roti ni dibeli oleh Bie Jackson dari Giant dengan harga RM5. Disebabkan tak puas hati dengan roti tersebut, beliau telah mengupload gambar roti-roti tersebut di facebooknya. Status FB nya telah menjadi viral. Beliau bernasib baik kerana belum sempat menjamah roti tersebut. 

Kita sebenarnya adalah antara pengemar roti bersosej ni. Kalau kita yang terbeli hari tu harus dah termakan coz selalunya bila makan kita tak adalah nak buka roti tu satu-satu. Selalunya sosej tersebut terus dimakan bersama roti. Kalau berkulat, dah makan baru tau kot. So hati-hati semua kalau beli roti ya. Pastikan buat macam Bie jackson ni. Buka dulu tau...So kalau ada kes-kes yang macam ni selamatlah...

 
Roti & Sosej Berkulat

Dan kalau ikutkan status, pihak Giant masih belum memberikan sebarang maklumbalas mengenai kes. Harap-harap ia just one off case lah ya!!! 

22 comments:

  1. favourite puteri juga ni...lepas ni kena berhati hatilah bila makan..kena check sosej tu dulu :)

    ReplyDelete
  2. hmmm kualiti bukan keutamaan pada pengusaha tu agkanya!!!

    ReplyDelete
  3. Pasal roti berkulat ni saya pun pernah jugak terkena waktu beli roti sosej kat 7-Eleven. Sekarang ni, memang dah takda selera nak beli roti sosej kat 7-E.

    ReplyDelete
  4. adoyai..takut dah nie nak makan...sbb dia kat dalam kan..macam mana nak pastikan xde kulat.

    ReplyDelete
  5. adoi.. roti ok, tp inti sosej berkulat..

    ReplyDelete
  6. thanks for sharing and it reminds me to be alert next time... hu hu hu ...

    ReplyDelete
  7. aaa geli fae :/ pasne kena lebih alert before makan roti..

    ReplyDelete
  8. nasib baik aku tak suka sosej.. makanan sejuk beku ni mmg aku tak suka.

    ReplyDelete
  9. apa pun yg kita beli , perlu belek dulu ... klu dah terkena mmg nasib lah kan .

    ReplyDelete
  10. Mujur mmg Muz x mkn sosej, tk tau sbb apa, tgok sosej rasa geli..Hehe

    ReplyDelete
  11. gelinya.. macam mana la pihak giant boleh terlepas pandang.. aiza pun suka makan roti sosej juga..

    ReplyDelete
  12. ada terbaca itu hari...ish.. .tapi bab sosej ni...mmg noe x berapa yakin...so jarang beli...

    ReplyDelete
  13. sy selalu check expiry date pd pembungkus roti b4 beli...

    ReplyDelete
  14. Aduh..sll mkn tak chek pla sosej kat dlm tu

    ReplyDelete
  15. Fuii.. baru tau ni.. thanks sharing Raudzah...

    ReplyDelete
  16. aduhai... kena lebih hati2 lah lepas ni !

    ReplyDelete
  17. tb slalu beli roti tuh pastu terus mkn..tgk tarikh luput ok je beli je..xtgk dlm..pasni kne alert laa

    ReplyDelete
  18. Erk... Xpe lah lpas ni buat sndiri... Slmat..

    ReplyDelete

Designed By