Bantuan RM35 Sehari Untuk Rakyat Malaysia

on Monday, February 3, 2014

Program Baucar Kerja: Bantuan RM35 Sehari

Program Baucar Kerja: Bantuan RM 35 Sehari


You all dah tau ke kerajaan ada Skim Bantuan RM35 sehari untuk menangani masalah "penduduk miskin" di kawasan bandar. Skim yang dinamakan Program Baucar Kerja ini adalah sebahagain dari program yang diperkenalkan oleh kerajaan untuk membantu rakyat Malaysia yang tinggal di bandar untuk menangani kos kenaikan sara hidup.

Siapa Yang Layak Menerima Bantuan RM35


Di bawah skim Program Baucar KerjaIndividu yang layak adalah mereka yang mempunyai pendapatan kurang dari RM3,000 dan tinggal di kawasan bandar. Di bawah skim perintis ini, 100 individu yang layak akan menerima RM35 sehari. Pemilihan akan dibuat berdasarkan data yang dimiliki oleh laman  e-kasih..

Syarat Terima Bantuan RM35


Untuk memenuhi Syarat Program Baucar Kerja, penerima yang layak haruslah terlebih dahulu mencari pekerjaan sambilan. Ini bermaksud penerima mesti ada dua kerja dengan pendapatan di bawah RM3000.

Daftar Online Untuk Bantuan RM35


Untuk  pendaftaran bagi Program Baucar Kerja secara online boleh di buat melalui laman e-kasih/pendaftaran.

Semakan Kelayakan Bantuan RM35


Untuk semakan kelayakan Program Baucar Kerja, sila pergi ke laman e-kasih/semakan.

Cara Untuk Menuntut Bantuan RM35


Jumlah bantuan RM35 boleh dituntut setiap hari atau pun pada setiap hujung bulan, bergantung kepada keperluan individu.

Skim ni akan dilancarkan bulan April nanti. So bolehlah tunggu ya kepada sapa-sapa yang berkenaan...Yang penting daftar dulu k...


Ranking: 5

24 comments:

  1. alaaaa sedih dan sadis... tangga gaji tu cam tak layak jer... hu hu hu...

    ReplyDelete
  2. Menarik ni. Dapat bantu orang tak berkemampuan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menarik IN..harap-harap dapat bantu mereka..

      Delete
  3. bantuan yg sgt bagus kepada yang memerlukan.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup ..semoga dapat meringankan beban mereka..

      Delete
  4. Info yg bagus...harap benar2 sampai kpd yg memerlukan

    ReplyDelete
  5. harap2 duit tu dpt disalurkan kepada mereka yg memerlukan dgn betul

    ReplyDelete
  6. alhamdulilah ada juga yang dapt bantu rakyat

    p/s : harap dapat vote blog acik untuk favorite lifestyle blog di media social awards. cara-cara ada di blog acik

    ReplyDelete
  7. Banyak tu.... Tapi kena ada 2nd job plak....

    ReplyDelete
  8. Semoga ianya benar2 membantu insan yg memerlukan bukan kpd mereka yg hanya menangguk di air yg keruh.

    ReplyDelete
  9. mudah mudahan dapat meringankan beban mereka yang betul betul memerlukan

    ReplyDelete
  10. inisiatif yang bagus untuk membantu golongan yang memerlukan..tapi pemilihannya biarlah betul2 telus.. jgn jadi macam BR1M..golongan kaya pon turut beratur sama..hehe

    ReplyDelete
  11. Assalam
    Besar ganjarannya bagi mereka yang meringankan beban golongan miskin. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  12. Huhu..untuk 100 org sj...

    ReplyDelete
  13. Mudah2an dpt membantu kpd mereka yg layak & memerlukan. Semoga perlaksanaannya juga memudahkan mereka semua..

    ReplyDelete
  14. harap mereka yang di beri bantuan ini benar² menggunakannya untuk keperluan,bukan melencong ke arah lain..

    ReplyDelete
  15. mudah2an dapt membantu mereka yang betul2 memerlukan

    ReplyDelete
  16. aiza sudah call pihak job malaysia untuk bertanyakan mengenai perkara ini.. mereka memaklumkan perlu mendaftar melalui e-kasih.. namun apa yang aiza rasa pelik di borang pemakluman mengenai kemiskinan itu terdapat ruangan yang berbeza untuk maklumat pelapor dan maklumat aduan.. ianya mengelirukan untuk diisi..
    sepatutnya pihak kerajaan (ICU) wujudkan borang yang berasingan kerana kita mengisi untuk diri sendiri, bukannya ada orang yang laporkan untuk kita seperti dalam borang itu..

    ReplyDelete

Langgan artikel Percuma via feed Follow @https://twitter.com/bspj88 di twitter Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Ping your blog, website, or RSS feed for Free
 
© Blog Santai All Rights Reserved