Breaking News

Saturday, February 8, 2014

Cubalah Contohi Mereka...

Embedded image permalink
Non Muslim Vs Muslim (Source)

Seorang  pelajar Non Muslim memayungkan rakan Muslimnya yang sedang bersolat takkala hujan turun di Universiti Of California. Alhamdulillah...

Malangnya Di Malaysia, isu perkauman dan agama menjadi semakin kritikal. Seolah-olah ianya sengaja diada-adakan untuk kepentingan masing-masing. Seronok agaknya bila semua bangsa bergaduh sesama sendiri dan hilang sifat saling menghormati..Tidak bolehkah kita menjadi seperti mereka? 

18 comments:

  1. Replies
    1. Harap-harap boleh dijadikan contoh kan hanif!!

      Delete
  2. Jika semua manusia spt ini...aman damai dunia ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah BM..tapi nak jumpa macam ni mungkin satu dalam seribu kot!!!

      Delete
  3. Tersentuh hati melihat gambar ini Sis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu LM..kita pun bila tengok gambar ni first time, memang sayu..coz bukan perkara yang kita tengok selalukan..

      Delete
  4. Subhanallah... sama2lah kita renungkan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom..sama-sama kita renungkan Khir!!!

      Delete
  5. jauh sekali dgn keadaan di malaysia.. alhamdulillah

    ReplyDelete
  6. hormat menghormati...makin menjadi2 skang ni di Malaysia...nak sangat agaknya huru hara kat malaysia ni...tak belajar sejarah agaknya...tak pun x ambil iktibar..byk negara huru hara sbb isu2 sensitif mcm ni...

    ReplyDelete
  7. Rakan yg memahami.semoga mendapat kurnian hidayah buat nya : )

    ReplyDelete
  8. harap² Malaysia menjadi aman damai semula..

    ReplyDelete
  9. Aduhai.. Malu plak tgk sbb org Islam sndri kdg2 x hormat org len solat...

    ReplyDelete
  10. Pengalaman saya belajar di luar negara, pelajar bukan Muslim dari Malaysia sangat menghormati agama kita sampai kadang-kadang mereka yang lebih ingat waktu solat. Kawan Cina saya sanggup tunggu sampai saya habis solat kemudian barulah pergi makan ke shopping ke..

    ReplyDelete
  11. malu jika dibandingkan dengan negara kita malaysia (negara islam).. menabung churp2..

    ReplyDelete

Designed By