Breaking News

Friday, February 21, 2014

Kisah Panda Dan Manusia

Embedded image permalink
Pekerja Di Zoo Sebagai "Ibu" Panda 

Manusia Kejam Seperti Binatang?


Kejam seperti binatang. Itu pepatah dulu-dulu. Sekarang ni kita rasa pepatah ni macam dah tak relevant kot coz binatang pun adakalanya tak sekejam manusia. Perasaan sayang terhadap anak mereka masih kuat, berbanding sesetengah manusia yang sanggup membuang atau membunuh bayi yang baru dilahirkan atau anak-anak mereka yang masih kecil.

Secara jujurnya kita pun tak atau sejauhmana kebenaran pepatah kat atas tu coz setau kita tak ada kot binatang yang makan anak sendiri, kecuali bapak kucing yang berkemungkinan akan makan anak dia yang baru dilahirkan. Ibu tak mungkin kot. 

Kisah Panda Dan Manusia


Apa-apapun kisah yang kita nak kongsi ni berlaku di sebuah Zoo tempatan di China. Mengadaptasikan perasaan yang sama diantara manusia dan binatang, beberapa orang pekerja di zoo tersebut telah membuat keputusan untuk memakai costume panda apabila berhubung dengan seekor anak panda yang baru kehilangan ibunya. Dengan berbuat demikian mereka berharap anak panda tersebut tidak kesunyian. Idea ni nampaknya agak menjadi coz anak panda tersebut kelihatan begitu selesa dengan "Ibu" nya.


20 comments:

  1. geram lak tgk panda tu . rasa nak gomol jer . ibu org jer yg suka bunuh n buang anak !

    ReplyDelete
  2. mmg betul tu Raudzah.. dah tak relevan dah kata orang dulu2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Nurulll..Binatang tak sekejam manusia kan..lagipun binatang tu sah-saha otaknya tak gunakan sepenuhnya. manusia dikurniakan untuk berfikir..tapi tulah..

      Delete
  3. lagi satu, pepatah haruan makan anak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Pha Is..Haruan tu makan anak dia ke?..curious pulak nak tau..

      Delete
  4. wah.. bagusnya menghiburkan anak panda tu.. nak isi tabung.. tapi keluar burung biru je..

    ReplyDelete
  5. Macam best aje kalau dpt menyamar jadi mak panda :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh aje Fidah..nanti apply kerja kat Zoo tu..he..he

      Delete
  6. memang benar hewan tidak kejam, hewan berbuat kejam ketika mereka terusik atau terganggu sedang manusia...???
    Hanya Allah Yang Maha Tahu..

    ReplyDelete
  7. mama dulu ada anak patung panda besarrr punya.. sekarang takde dah, dah koyak... :( comel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang comel mama...kita ada juga satu..he..he

      Delete
  8. Jangan hilangkan sifat kemanusiaan yang kita ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu cikgu..ramai yang hilang sift kemanusiaan...

      Delete
  9. Kesianlah panda tu.. tp dpt juga ibu palsu hehee..

    ReplyDelete
  10. comel je panda tu..geram tengok :)

    ReplyDelete

Designed By