Breaking News

Sunday, February 16, 2014

Tragedi Hutang...



 
 Wanita Malang Dalam Pembetung

Tragedi Hutang


Untuk mengelakkan diri daripada membayar hutang sejumlah 100,000 Yuan (kira-kira AS $ 16,500), kepada teman wanitanya, seorang lelaki di China yang dikenali sebagai Guo, telah menolak teman wanitanya ke dalam sebuah pembetung di sebuah Jalan di bandar Haiku. Imej rakaman kejadian tersebut telah berjaya dirakamkan oleh CCTV berhampiran.

 
1. Rakaman cctv menunjukkan Gou mengangkat penutup pembetung dan meletakkan sekeping kadbod di atasnya.
 
2. Dia kemudiannya kembali ke tempat tersebut bersama teman wanitanya, dan menolak beliau ke dalam lubang tersebut.
 
3. Dalam hanya beberapa saat teman wanitanya terjatuh ke dalam pembetung yang mempunyai ketinggian sedalam 10 kaki.  
 Entombed: The man calmly replaces the manhole lid- encasing the woman 3m down in the depths - covered in water, where she will stay for the next 60 hours 
4. Guo dengan tenang menutup lubang tersebut dan berlalu pergi meninggalkan tempat tersebut serta teman wanita didalamnya.
http://images.says.com/uploads/story_source/source_image/251438/bb06.jpg
5. Wanita tersebut cuba menjerit dan mencuba pelbagai cara untuk menarik perhatian pejalan kaki di kawasan tersebut. Beliau bernasib baik kerana setelah berada di bawah selama 60 jam jeritan beliau akhirnya didengari oleh seorang pejalan kaki. Beliau yang berkeadaan sangat lemah berjaya diselamatkan dan di bawa ke hospital untuk rawatan. 

P/s: Malang sungguh ada boyfriend macam ni. Bila baca kisah ni, teringat cerita Bayi Menangis Dalam Paip Kumbahan. Juga berlaku di China. Hmmm... 

20 comments:

  1. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  2. Astagfirullah.. kesiannya.. nasib baiklah dpt diselamatkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Khir..kalau tak naya kat bawah tu..

      Delete
  3. Assalam
    Perasaan boleh berubah sekelip mata. Hingga mengubah cita rasa manusia. Masyaallah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah manusia MT..bila wang menguasai minda..

      Delete
  4. kejam betul boyfriend wanita tu..sanggup buat begitu sebab tak nak bayar hutang

    ReplyDelete
  5. 60 jam..lama tu boleh trauma dibuatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian dia kan..dekat 3 hari kat bawah tu..tak boleh bayangkan...

      Delete
  6. nasib baik ada orang terdengar jeritannya.. kalau tak terkubur kat dalam tu la.. kejam betul teman lelakinya..

    ReplyDelete
  7. kat negara sana memang pelik2 kejadiannya...

    ReplyDelete
  8. Macam-macam perangai ada kat negara China ni ya...agaknya ada ke orang kita kat sini yang macam tu? yang ambil duit teman wanita mungkin ramai, tapi mereka selamba saja tak bayar.

    ReplyDelete
  9. china lagi macam2 hal kat sana...
    nasib dia baikkan

    ReplyDelete
  10. Senang citer...baik hutang dengan bank aje..hehe

    ReplyDelete
  11. Astaghfirullahallaziim. .. ni manusia ke lg ni ?? Blom kawen dah mcm ni.. kalo dah kawen.. xtauu laa.

    ReplyDelete

Designed By