Breaking News

Sunday, March 30, 2014

3 Cara Untuk Senang Tidur

 http://4.bp.blogspot.com/-MWMHqn4Qh74/Uk_83nqD7iI/AAAAAAAAAmE/LRdimhHXjgo/s1600/TIDUR.jpg
 Sukar Nak Tidur?

3 Cara Untuk Senang Tidur


You all ada problem susah nak tidur tak? Mengikut kajian hampir 70 peratus wanita mempunyai masalah untuk tidur awal. Kalau you all ada problem ni, kita ada tiga cara yang mungkin dapat membantu:

1. Panaskan Kaki Sebelum Tidur


Rendamkan kaki dalam air suam sebelum tidur. Kemudian pastikan pakai stokin sebelum tidur.

2. Makan Pencuci Mulut Berkanji

Karbohidrat boleh menyebabkan kita rasa cepat mengantuk. Ambil satu setengah cawan bijirin kering atau beberapa cookies rendah lemak 4 jam sebelum tidur.

3. Baca Buku Sebelum Tidur


Membaca buku yang "tidak menarik" akan menyebabkan kita cepat mengantuk.  Kita mungkin hanya mampu bertahan untuk beberapa minit yang awal.

So you all boleh cuba ya. Point yang last tu memang kita guarantee berkesa
n.

19 comments:

  1. Insomnia is a common problem. Thanks for sharing!

    ReplyDelete
  2. baca buku sebelum tidur best..jom baca novel

    ReplyDelete
  3. digi, digi, digi, digi heeeee camat malam sis :)

    ReplyDelete
  4. 3 tips yang ringkas tapi sangat praktikal untuk diamalkan :)

    ReplyDelete
  5. hahaha... good tips... saya asal letak kepala atas bantal, alhamdulillah hanyut terus pengsan... sebab tu kalau tidor kat kem, kawan-kawan kena pastikan dorang tido dulu, sebab asal saya letak kepala dorang pulak tak boleh tidur kerana terpaksa layan lagu orkestra saya hahahahaa... yang penting jangan bukak internet sebelum tido... kalau nak mudah tidur :D

    ReplyDelete
  6. akak selalu amalkan yg no.3 ngan buku2 sama lena atas muka :)

    ReplyDelete
  7. baca buku tu mmg betul.....masa sekolah dulu kalau nak tidur bacalah buku sejarah confirm tidur lena..ihihihihihi

    ReplyDelete
  8. baca buku tu mmg betul.....masa sekolah dulu kalau nak tidur bacalah buku sejarah confirm tidur lena..ihihihihihi

    ReplyDelete
  9. dulu saya susah nak tidur malam. Tapi sejak minum k-colly, senang betul nak tidur. :)

    ReplyDelete
  10. hmm.. yg no 1 tu, bab stikin, saya kalau tdo pakai stokin, mmg x lena la. kecuali la kalau tdo dalam bilik aircond.. heheh..

    ReplyDelete
  11. No. 3 tu memang berkesan! Biasa buat...hehe

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum. sekarang sheila makin susah nak tidur.. padahal mengantuk. tapi mata susah nak terpejam Y______Y

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah... masih senang utk tidur cuma biasanya klu terbangun jam 4 pagi tu dah tak rasa mengantuk langsung smpi ke siang...

    ReplyDelete
  14. terima kasih infonya.. acik mmg susah nk tido malam

    ReplyDelete
  15. no.1 dan 2 tu aiza baru tahu.. terima kasih di atas perkongsian cara senang tidur ini..

    ReplyDelete
  16. tak pernah la susah nk tido... terlebih sng sbb pnas urus rumhtgga siang hari nya.. hehe

    ReplyDelete
  17. naniey kena goyang2 kaki br leh tido..ehehe..infiniti utk utk raudah..

    ReplyDelete
  18. no 3 tu mmg selalu buat...tapi kadang2 lagi susah nk tido...kena cari buku yg boring yg amat...hehehe

    ReplyDelete
  19. Adoiiiii Raudzah....nampaknya kena cari bahan yg boring kat tenet ni....kalau bukak blog sampai pagi pun tahan....hehe

    ReplyDelete

Designed By