Breaking News

Sunday, March 23, 2014

5 Ujian Tahap Kecergasan

secret signs of fitness jumping
Adakah Jantung you all berdegup kencang apabila melompat ke atas dan ke bawah sebanyak 10 kali? Sekiranya ya, ini menandakan tahap kecergasan you all berada didalam keadaan yang kurang baik.
secret signs of fitness buying milk
Apakah yang you all rasa apabila membawa bekas susu atau air seperti ini? Jika tiada tekanan bermakna tahap kecergasan you all ok.
secret signs of fitness clipping toe nails
Bolehkah you all memotong kuku kaki dalam keadaan berdiri (bend your body) tanpa sebarang kesakitan. Jika tiada sebarang kesakitan, ia bermakna tahap kecergasan you all adalah maksima. Jantung juga tip top.
secret signs of fitness turning 
Bolehkah you all melihat ke belakang tanpa menggerakkan kaki? Jika ya, ini menunjukkan tahap kecergasan you all tip top.
secret signs of fitness laundry stairs
Bolehkah you all menaiki tangga sambil membawa bakul pakaian tanpa merasa kesakitan, penat atau lelah? Ini adalah ujian kekuatan, daya tahan kardiovaskular. Jika ya, bermakna tahap kecergasan you all berada di tahap yang baik.

Selamat Menguji "Kecergasan" semua. Kalau banyak tak OK dari OK, ini bermaksud tahap kecergasan you all di bawah radar..So kena wake up. Do something k!!!!

15 comments:

  1. These are great activities to benchmark our fitness level.

    ReplyDelete
  2. Good sharing.

    Raudhah, hadiah you Liza dpt blk. Huhu.. U xdpt notis pos laju ke? Klu nak COD, liza ok je. Tp area JLn Hang Tuah la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Really tak dapat notis pun...Its ok..liza..part COD nanti kita fikirkan ya..

      Delete
  3. bila baca ni terasa diri dah tua.. hehe

    ReplyDelete
  4. Ya.. Semuanya boleh buat dgn jayanya..sbb mmg biasa buat gtu... Mkna sy cergas la ea.. Alhamdulillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah maria...kena maintain healthy...

      Delete
  5. Alhamdulillah... rasa semuanya ok hehee.. :)

    ReplyDelete
  6. kena test ni raudzah..thx for info :)

    ReplyDelete
  7. Part naik tangga sambil bawak pakaian tu..memang selalu buat :)

    ReplyDelete
  8. yang bend your body nak potong kuku tu ika tak boleh buat...yang lain so far alhamdulillah takde masalah :)

    ReplyDelete
  9. Ingin jana pendapatan lumayan dgn mudah dan cepat tanpa modal,tiada penipuan??? click - http://tasks4job.com/?refer=57311

    ReplyDelete

Designed By