Breaking News

Saturday, March 15, 2014

Alhamdulillah..Hujan Lebat Di Sini

Embedded image permalink
Hujan Lebat Di KL

Alhamdulillah setelah lama tak hujan dan berjerebu, petang tadi hujan lebat di KL. Jerebu dah hilang cuma air aje yang belum ada. Hari ni dah masuk hari kedua air tak ada. Stock air pun dah nak habis. Bekalan air pun memang tak dihantar. So kalau tak ada hujan tadi nampak gayanya kena beli air mineral banyak-banyak. Apa-apa pun masa hujan tadi sempat penuhkan beberapa baldi dengan air hujan. So masalah air dah partly resolved. Alhamdulillah..

Dan bila check tweeter tadi hujan juga turun lebat dibeberapa tempat pada petang tadi. Alhamdulillah Allah mendengar doa-doa kita semua. Jangan berhenti berdoa dan kena yakin bahawa Allah akan memakbulkan doa-doa kita kalau kita ikhlas berdoa. #Pray4MH370.


16 comments:

  1. Gombak pun hujan juga and setakat ni tak pernah kena catu air. ^_^

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah.. kt rumah pun hujan lebat juga hingga skrg

    ReplyDelete
  3. alhamdulilah shah alam pun hujan

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.....kat PJpun dah reda jerebu sbb hujan turun..:DD

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah... Hujan rahmat tu raudzah... rezeki anak-anak kecil yang tak berdosa... rezeki alim-alim ulamak yang kuat ibadat.... rezeki semua yang beriman... alhamdulillah... kita tumpang rezeki semua... Mudahan Allah permudahkan segala urusan lain Ya Allah ya rabb...
    Kat Alor Setar ni pon hujan sikit walaupon mendung gelap menutup langit siang tadi :
    boleh tengok gambar awan mendung kat blog saya.. cepat-cepat tangkap gambar buat entry :D

    ReplyDelete
  6. kat seremban pun hujan tadi..syukur sangat :)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah... harap2 oklah keadaan cuaca pulih spt sediakala.. aamiin..

    ReplyDelete
  8. salam. di kelantan pun hujan lebat dari semalam...

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah kan :)

    tapi raudzah, kalau air hujan tu daripada pembenihan awan, better jangan guna untuk minum etc, better guna untuk mandi, sebab kan ada particle lain, bukan hujan semula jadi...air mineral beli banyak tau... :))

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah, jb tempat mama hujan setitik dua.. takpe, besok bertitis-titis hendaknya..

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah.. petang kelmarin penang pun dah turun hujan..

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah.. dalam perjalanan aiza ke KL dari kajang pagi tadi hujan turun mencurah-curah.. rasa sejuk la sikit dan jerebu pun sudah semakin menghilang..

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah.. Hujan kmbali mmbasah bumi...

    ReplyDelete

Designed By