Breaking News

Friday, March 14, 2014

Bandar Termahal Di Dunia

http://www.sunscreen.com.sg/backgrounds/Aerial_View_of_Singapore.jpg
Singapura, Bandar Termahal Di Dunia

Bandar Termahal Di Dunia


Singapura telah dnobatkan sebagai bandar paling mahal untuk dihuni di dunia, oleh Unit Pakar Ekonomi Dunia (EIU), mengatasi bandar-bandar  besar seperti Tokyo dan Osaka selepas nilai dolar meningkat berbanding Yen. Sepuluh tahun lalu, Singapura berada di kedudukan nombor 18. 

Penduduk di Singapura juga terpaksa membayar kos yang tinggi untuk memiliki sebuah kereta di samping perlu membayar harga utiliti yang tinggi. Selain dari Singapura, Paris, Oslo, Zurich, Sydney, Caracas, Geneva, Melbourne, Tokyo dan Copenhagen juga turut dinobatkan antara bandar-bandar yang paling mahal untuk dihuni

http://www.ewb-uk.org/filestore/New%20Delhi.jpg
New Delhi, Bandar Termurah Di Dunia

Bandar Termurah Di Dunia


Jika Singapura telah dinobatkan sebagai yang termahal didunia, Mumbai, Karachi dan New Delhi adalah tiga bandar paling murah di dunia. Kuala lumpur kita tak pasti berada di kedudukan number berapa. Tapi yang pasti lebih mahal dari New Delhi.  Antara kriteria yang digunakan untuk penarafan ini adalah harga makanan dan minuman, pakaian, sewa rumah dan juga utiliti bil.

14 comments:

  1. walaupun kecil tapi mampu jd bandar termahal..

    ReplyDelete
  2. Tinggi-tingginya bangunan di Singapura..

    ReplyDelete
  3. teruja pula rasa...:D perkongsian yg baik..tq..:DDD

    ReplyDelete
  4. Mmg betul segalanya mahal kt singapura sbb tu kalau hujung mggu ramai wrga singapura shopping kt johor...

    ReplyDelete
  5. kalo gaji rendah susah nak survive if want to live kat city yang mahal

    ReplyDelete
  6. dinobatkan bandar termahal? bagus ke tak bagus ek?... :D

    ReplyDelete
  7. Boleh pindah ke New Delhi lah lepas ni... jimat sikit belanja harian huhu.. :D

    ReplyDelete
  8. xlama malaysia pun tersenarai jugak kot

    ReplyDelete
  9. biarpun kecil dapat juga jadi bandar termahal di dunia

    ReplyDelete
  10. Ingin jana pendapatan lumayan dgn mudah dan cepat tanpa modal,tiada penipuan??? click - http://tasks4job.com/?refer=57311

    ReplyDelete

Designed By