Breaking News

Saturday, March 22, 2014

MH370 : Objek DiTemui China Milik Boeing 777-299ER

 
 Sayap MH370?

MH370 : Objek DiTemui China Milik Boeing 777-299ER


Objek Baru yang di kesan oleh satelit pemantauan bumi "Gaofen-1", milik China kira-kira jam 12 pagi 18 Mac waktu Beijing, berukuran 22.5m panjang dan 13m lebar pada 18 March lalu adalah milik Boeing 777-299ER. Pengesahan itu di buat oleh Dr John Blazland. Menurut beliau jika ukuran itu tepat, ia konsisten dengan ukuran sayap pesawat Boeing 777-200ER.

 Dua Objek Di Kesan Satellite Australia

Objek Di Temui China 120 KM Dari Dua Objek Awal


Objek yang ditemui China ini terletak 120km dari dua objek yang ditemui oleh pihak Australia pada 16 March 2014. Dari segi saiz objek yang ditemui Australia adalah lebih besar dengan ukuran 24 meter.

Berdasarkan penerangan Datuk Kapt Nik Huzlan, jika keadaan objek masih intact, ini bermakna sesiapa sahaja yang mengendalikan pesawat malang MH370 mungkin telah membuat pendaratan di permukaan air dalam keadaan yang paling selamat. Meminimakan kerosakan kepada pesawat. 

Penemuan ini pastinya memberikan sinar baru kepada operasi pencarian MH370 di Lautan Hindi. Jika kedua-dua objek tersebut berada berhampiran, ini bermakna badan MH370 mungkin berada tidak jauh di kawasan tersebut. Semoga pencarian kehilangan misteri ini dipermudahkan Allah. #Pray4MH370

26 comments:

  1. Astaghfirullah.... kalau betul ia mendarat atas air... kemungkinan untuk ada yang survive tu memang cerah... tapi dengan keadaan laut dan sebagainya... dalam tempoh sehingga sekarang... ke mana mereka di bawa kan? btw... is this news absolute? dah lama dah tak ikut updates kat TV...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Credible evident wafa...but yet to finalize...

      Delete
  2. semoga mh370 ditemui segera , amin ... cuma mungkin objek itu dibawa arus drp tpt lain memandangkan dah 16 hari ... jom bercuti dgn singapore air .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exactly Sis Vee...semu objek dah bergerak-gerak..

      Delete
  3. Dulu vietnam, australia pastu cina. Harap2x yang ni jumpa kalo sekadar benda lain memang menghampakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah harapan kita semua Bahrain..keep praying..

      Delete
  4. Semoga dipermudahkanlah & segera ditemui... aamiin..

    ReplyDelete
  5. Bagus dah tu ada penemuan ..tp rasanya belum dapat jumpa lagi debris tu kan Raudzah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum OKje..tapi macam betul aje rasanya...

      Delete
  6. Hnya Allah yg Tahu.. Teruskan doa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu maria..Hanya Allah yang tau..moga ditemui segerakan..

      Delete
  7. terus menjadi tanda tanya.. semoga diberi petnjuk oleh Allah.

    ReplyDelete
  8. Ya Allah ... Kau permudahkanlah urusan mencari dan menyelamat ‪... Manusia merancang, Allah juga merancang, Sesungguhnya perancangan Allah yg terbaik ... Inna Lillahi wa inna ilaihi raji'un ... ‪#‎PrayForMH370‬

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn..semoga dipermudahkan hani...jangan berhenti berdoa..

      Delete
  9. semoga dipermudahkan segala urusan... Digi for u :)

    ReplyDelete
  10. Semoga segala urusan dipermudahkan..

    ReplyDelete
  11. Semoga dipermudahkanlah...‪#‎PrayForMH370‬

    ReplyDelete
  12. semoga Allah permudahkan pencarian kita semua, amiiinnnn

    ReplyDelete

Designed By