Breaking News

Wednesday, March 12, 2014

Penyumbang Trafik Ke Blog Santai @ 12/3/2014


Site Percent of Unique Visits
  1.  blogger.com 11.5%
  2.  google.com 9.4%
  3.  facebook.com 3.4%
  4.  relakssminda.blogspot.com 1.8%
  5.  nuffnang.com.my 1.7%
  6.  mialiana.com 1.1%
  7.  hasrulhassan.com 0.9%
  8.  khirkhalid.com 0.8%
  9.  mizzaiza.com 0.8%

Penyumbang Trafik Ke Blog Santai


Data di atas adalah senarai penyumbang trafik tertinggi ke Blog Santai setakat @ 12/3/2014. Terima kasih semua terutama untuk Blog relakssminda.blogspot.com yang telah menjadi penyumbang kepada trafik Blog Santai selama 2 bulan berturut-turut.

Dan kita juga bersyukur kerana Blog Santai telah menjadi antara penyumbang trafik tertinggi kepada beberapa Blog yang berada di Bloglist Istimewa Blog Santai. Alhamdulillah. So tak sia-sia you all berada di Bloglist Blog Santai. 

Bloglist Istimewa Blog santai adalah Bloglist Khas yang diperuntukkan untuk 10 Pengomen Paling Aktif Di Blog Santai. So sapa-sapa yang nak tersenarai, jangan malu-malu untuk tinggalkan komen di Blog Santai ya. Bloglist ni bertukar setiap bulan bergantung kepada bilangan komen yang diberikan.


http://fernandobiz.com/wp-content/uploads/2013/10/Increase-Alexa-rakings-Fast.jpg
Alexa.Com

Daftar Dengan Alexa.Com


Data ni diperolehi melalui Alexa.Com. Banyak data yang you all boleh tengok di Dashborad Alexa.Com. Antaranya, Alexa Ranking di peringkat Global dan juga di Malaysia, peyumbang trafik tertinggi ke Blog you all, Bounce Rate blog you all, Siapa pembaca setia blog you all dan juga keywords yang paling banyak di cari blog masing-masing. So kepada sesiapa yang belum mendaftar dengan Alexa.Com, boleh daftar sekarang ya.

40 comments:

  1. Replies
    1. Bravo untuk dia orang-orang ni..

      Delete
  2. Wah! Tak sangka RM tersenarai...tapi bulan ni mungkin sukar nak masuk top komentor kot...
    Tapi saya memang jeles dgn AR Blog Santai...mengagumkan! Memang patut pun, usaha RZ yg dapat mengekalkan prestasi dengan konsisten! You deserved it! Tahniah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks BM...its ok tak masuk top komentator coz you dah memang top pun ..he..he.

      Delete
  3. keep up the good work kak ^^

    fa emacam chipsmore dah even in my blog

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Thanks Bahrain..Dia orang memang mantap...

      Delete
  5. Replies
    1. Thanks lyn...dia orang memang hebat...

      Delete
  6. Replies
    1. Kita ambil yang Free subscription aje naniey..sekadar guidance aje...

      Delete
  7. tak sangka aiza pun ada dalam senarai penyumbang trafik tu.. macam mana nak tengok penyumbang trafik ke blog kita? kena pasang apa-apa widget ke? tahniah di atas peningkatan yang baik untuk alexa rank itu.. alexa aiza semakin merosot pula..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Aiza...Tak perlu extra wideget Aiza..yang ada kat Blog Aiza tu dah cukup..just click kat widget tu and pergi kat info site. Semua ada kat situ..

      Delete
  8. hebatlah..tahniah Raudzah..ranking blog dah makin naik..byk penyumbang traffik..semoga blog santai semakin dikenali lepas ni.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Tieka..Tak ada hebat cuma ada peningkatan aje tieka..I am glad syou all semua support Blog Santai..

      Delete
  9. tahniah raudzah...teruskan usaha k...

    ReplyDelete
  10. Congrats Sis..! you deserved it...

    ReplyDelete
  11. best tapi belog saya juga sedang kecil huu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Its ok Suri..You will be there one day...kena usaha lebih sikit aje...

      Delete
  12. Setahu saya data dari Alexa ni kurang tepat kalau kita tak melanggan perkhidmatan dia. Data dari google analytics adalah paling tepat dan diterima ramai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita guna dua-dua BM..its Ok kalau gunakan Alexa sebagai gidance..More or less data dia tak banyak beza...

      Delete
    2. AR Blog Santai di Indonesia pun dasyat le! Tahniah!

      Delete
  13. Alhamdulillah, menyumbang juga saya ye.. Semoga blog santai terus sukses!!
    3x uni of london... jom kita ke london.. :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks so much Khir...and jom..tapi takut nak naik MAS..he..he

      Delete
  14. tahniah kepada yang tersenarai..AR blog puteri macam yoyo..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Puteri..You Bloge pun dah contribute sebelum ni...

      Delete
  15. selalu check, tapi x pernah daftar pun.. hehe

    ReplyDelete
  16. nice pos frend salam kenal semoga makin sukses

    ReplyDelete
  17. terbaik la.. ramai blogger yg hebat penyumbang ke blog akak.. tahniah kak..

    ReplyDelete

Designed By