Breaking News

Saturday, March 22, 2014

Raja Bomoh Boleh Tuntut Royalti

http://media.themalaysianinsider.com/assets/uploads/resizer/bomoh-ibrahim_mat_zin-klia-SHAMAN-120314-TMI-AFIF_540_360_100.jpg 
Raja Bomoh Beraksi Dengan Tikar Ajaib

Raja Bomoh Sumber Inspirasi  

Persembahan "teropong dan tikar ajaib" raja bomoh telah menjadi inspirasi kepada ramai pengeluar applikasi untuk menghasilkan pelbagai aplikasi yang berkaitan dengan bomoh. Setakat ini lebih daripada 40 applikasi telah diwujudkan.  

 bomoh
 Salah satu aplikasi bomoh yang dibangunkan

Rescue Run yang dicipta oleh Triapps adalah applikasi pertama yang diilhamkan sempena persembahan "WOW" raja bomoh. Rescue Run menguji kebijaksanaan pemain untuk menyelamatkan 239 penumpang dan anak kapal. Sehingga kini, sebanyak 100,000 telah di muat turun dalam Google Play Store. Satu lagi permainan, Bomoh MH370 yang dibangunkan oleh Hyperactive Studios mendapat lebih daripada 50,000 muat turun di Google Play Store. 

Sehingga semalam, Bomoh: Rescue Run telah memperoleh penarafan maksimum lima bintang sekurang-kurangnya daripada 3,161 pengguna manakala Bomoh MH370 menerima penilaian yang sama daripada 924 pengguna.
 
Wah hebat Raja Bomoh. Boleh claim royalti ni...

22 comments:

  1. Bomoh pakai kot.. skrng dah bnyk app pula.. mmg membanggakan huhu.. :D
    colgate, inti & komli... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai apa Khir..pakai bomoh ya..he..he. Nway thanks for the klik-klik..

      Delete
  2. sebabkn bomoh app nie jd glamor.. huhu.. isi tabung komli.. slmt bhujung mggu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rezeki producer fiza..Thanks ya & selamat hujung minggu..

      Delete
  3. haaa. kan dah kata... ada pasal publisiti hari tu... (tak kan tak sengaja).. :D

    ReplyDelete
  4. Haha.....dahsyat tu...... pencetus fenomena jadinya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah OKje..bukan senang tu...ada applikasi lagi..he..he

      Delete
  5. Assalammualaikum... raudz,

    nak tergelak mselim3 pasal bomoh nie ada application.. femes bomoh nie kan.

    mselim3

    pls: macam2 kan..pencetus fenomena pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam MS..tulah tak pasal-pasal femes raja bomohkan..he.hhe

      Delete
  6. Tertiba dia jadi glamer... Kita plak yg maluu.. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Maria..tibe-tibe glamer ya..

      Delete
  7. wah.. untung juga mereka jadi popular.. siap ada aplikasi lagi tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rezeki tu Aiza..bukan senang oo...

      Delete
  8. Replies
    1. Nak buat camne sis.dah rezeki dia..he..he

      Delete
  9. hahahaha...sampai ada apps tu...hebat...bak kata raudzah...boleh tuntut royalti ni...sbb tok bomoh pencetus idea... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah kalau dia terror sikit sure boleh dapat royalty kan Noe...banyak tu..he..he

      Delete
  10. Boleh semakin kaya dia ni nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang boleh Fidah..kalau dah lah..he..he

      Delete
  11. ahahahaha...adehhhh macam2 hal laaaa...ika tak berapa minat bab bomoh2 ni...

    ReplyDelete
  12. tetiba famous word BOMOH ni kan...siap ada application lagi..hihihihhi

    ReplyDelete

Designed By