Breaking News

Tuesday, April 1, 2014

Burung kakak Tua Di Eiffel Tower

http://images.nationalgeographic.com/wpf/media-live/photos/000/005/cache/king-parrot_593_600x450.jpg
Burung Kakak Tua

Burung Kakak Tua Di Eiffel Tower


You all tau tak terdapat dua jenis binatang dalam dunia ni yang yang boleh melihat apa yang berlaku di belakang mereka tanpa memusingkan kepala. Dua binatang tu adalah Burung Kakak Tua dan Arnab. 

Disebabkan keistimewaan inilah burung kakak tua dipilih untuk menjadi pemerhati angkasa semasa perang dunia pertama.  Pada ketika itu, burung kakak tua ditempatkan di Eiffel Tower di Perancis untuk mengesan kedatangan kapal terbang sebelum bunyi dan penglihatannya dikesan manusia. Hebatkan ciptaan Allah ni.

23 comments:

  1. perkongsian yg bagus...saya bru thu..hihihiihi

    ReplyDelete
  2. Bukan sahaja cantik malah mempunyai keistimewaan yang tersendiri.

    ReplyDelete
  3. subhanallah.. hebatnya ciptaan Allah.. info yang baru aiza tahu..

    ReplyDelete
  4. Subhanallah... thanks sharing info ni Raudzah..
    3x komli.. :)

    ReplyDelete
  5. Ye ke Raudzah....baru tau hehe....ilmu baru....Dtg ngan hp ni....nak isi tbung macamana...

    ReplyDelete
  6. wahhhhh heabt...baru tau ni....

    raudzah, jemput join GA ika ya :)
    http://haneulafiqah.blogspot.com/2014/04/grand-opening-giveaway-by-haneulafiqah.html

    ReplyDelete
  7. wah memang hebat..baru puteri tau tentang ni. :)

    ReplyDelete
  8. hihi...memang comel nie..kalau ada memang nak juga bela nie..hihi

    ReplyDelete
  9. selalu bab utusan ni burung merpati. baru tau lak burung kakak tua ni pun same. hehehe

    ReplyDelete
  10. Bunda baru tahu...itulah kan dengan berkongsi kita sama2 dapat ilmu pengetahuan...Subhanallah..

    ReplyDelete
  11. I just know that. Thanks for sharing!

    ReplyDelete
  12. Singgah pagi sini guna lappy pulak.... dh mamam?

    ReplyDelete
  13. hebatnya burung ni....cantik plak tu...

    ReplyDelete
  14. burung y hebat..naniey br tau... alhamdulilah..

    ReplyDelete
  15. Allahu Akbar... Terlalu besar kebesaran Allah..

    ReplyDelete

Designed By