Breaking News

Thursday, April 10, 2014

Hebat: Caj 30 Saat Dah Penuh

 
Perlu Caj 30 Saat

Cas 30 Saat Dah Penuh


Kisah hebat pengecas smartphone terbaru yang hanya memerlukan 30 saat adalah info menarik yang ingin kita kongsikan dengan semua pembaca Blog Santai hari ni. Sebenarnya kali pertama kita baca entri ni dekat Blog Anak Ulu Cheka. Bila habis baca, excited pulak nak tau details mengenai cipataan terbaru ni. Yalah kalau betul ada peranti macam ni memanglah bagus sangatkan. Tak perlu tunggu lama-lama untuk cas telepon. Jimat bill elektrik.

Berdasarkan apa yang kita baca kat Says, peranti yang menggunakan
nanotechnology ni dibangunkan oleh StoreDot. Yang menariknya, teknologi ni dikatakan boleh menjimatkan masa untuk mengecas smartphone berkali ganda kerana prototaip StoreDot ini dapat mengecas sepenuhnya bateri smartphone (0% -100 %) dalam hanya 30 saat.

 
30 Saat Dah Penuh

30 Saat Untuk Samsung Galaxy 4


Walaubagaimanapun, setakat ini, prototaip 30 saat ni hanya berfungsi dengan Samsung Galaxy 4. Namun mereka kini sedang berusaha untuk mengubahsuai peranti tersebut bagi kegunaan lain-lain smartphone.

Kos pembangunan pengecas istimewa 30 saat ini dijangka menelan belanja kira-kira AS $30 dan akan dikeluarkan secara komersial pada akhir tahun 2016. Menarikkan idea ni...


Source

19 comments:

  1. Woahh, hebat! Nak beli lah kalau dah keluar nanti. Haha XD

    ReplyDelete
  2. wah...dah x perlu tunggu masa lama nk charge...

    ReplyDelete
  3. wah menarik ni dear, lagi2 blogger macam kita...

    ReplyDelete
  4. canggih manggih gadget zaman sekarang... tak boleh bayang betapa save nya masa kalau boleh caj dalam 30 saat jer...

    ReplyDelete
  5. Wah hebat!! moga diperluaskan lagi pada hp lain..

    ReplyDelete
  6. Memang jimat lah masa..tak payah tunggu lama nak cas smart phone..

    ReplyDelete
  7. hebatlah...lagi jimat mase nak cas tepon..

    ReplyDelete
  8. bestnyaaaaaaaaaaa. dah tak payah nak cas lelama sampai bosan nunggu :(

    ReplyDelete
  9. Pergghh... 30 saat jer... En suami mesti suker nie... ;D

    ReplyDelete
  10. hebat-hebat... manusi skg makin pintar cipta pelbagai teknologi canggih... kdg2 kepintaran mereka nie menakutkan jugak..hehe

    ReplyDelete
  11. best tu... jgn cepat cas..cepat hbs dah ler.. ^_^.. klik2 digi utk akak..

    ReplyDelete
  12. Wah.. Bgus tu.. Jgn cas 30 saat, hbis 30 saat gak sudahlah..

    ReplyDelete
  13. wahhhhh.... hebatnya. 30 saat tu.... terpegun sekejap...

    ReplyDelete
  14. teknology semakin canggih..
    menabung sini..

    ReplyDelete
  15. mcm nie baru charger.. lg cepat dr cas biasa...

    ReplyDelete
  16. Menarik ni... kena dgn 3x pelan digi kat sini.. :D

    ReplyDelete

Designed By