Breaking News

Thursday, April 17, 2014

Kenapa Manggo Ni Mahal Sangat Ya?

 
RM9559 Untuk Dua Manggo

Kenapa Manggo Ni Mahal Sangat Ya?


Dua biji manggo kat atas beharga USD3000 (RM9559). Mahal kan. Kenapa agaknya Manggo ni mahal sangat ya? Kalau you all nak tau, menurut Miyazaki, Manggo yang dijual di bawah Taiyo no Tamago (Egg of the Sun) ini bukan sebarangan mango. Ianya dipilih berdasarkan berat manggo berkenaan (setiap manggo mesti melebihi 350 gram) dan kandungan gula juga harus tinggi. Hmm..nampak macam bestkan. Siapalah yang bertuah beli manggo ni?

  
USD 25,000

Kalau manggo kat atas dah mahal, rockmelon kat bawah ni lagi mahal. Dua biji rockmelon ni berharga USD 25,000. Biar betul...Macam harga Honda City tu..Honda City pun murah lagi kan.... 

Kalau you all nak tau apa keistimewaan ke dua-dua manggo dan rockmelon ni, boleh klik SINI k. Ada cerita disebaliknya...

21 comments:

  1. harga mencekik untuk orang yang mencekik

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. kita beli yang murah ajelah Noe..he..he

      Delete
  3. Mahalnya rock melon tuuu...patutlah ramai yang mengusahakan tanaman ni sekarang walaupun kosnya tinggi...tapi berbaloi2!

    p/s: Kalau entri tidak menarik dan berkualiti masakan ramai peminat setia dan blog berada ditahap terbaik! Itu merendah diri namanya... :)

    Read more: http://relakssminda.blogspot.com/2014/04/sila-tinggalkan-link-url-entri-terbaik.html#

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks BM. Cuma yang menarik tu pembaca yang tentukan. Kita sendiri pun tak pasti. Cuma kita harap apa yang dikongsi bermanafaat untuk semua.

      Delete
  4. hee..baik bantu orang yang susha lagi baguh leh heee

    ReplyDelete
  5. harga cekik darah. Tapi kalau ada orang nak bagi, saya terima je :)

    ReplyDelete
  6. Kalau mahal macam tu, baik takyah makan la. Tak pun pegi kat negara pengeluar, sambil melancong, sambil makan manggo puas2.

    ReplyDelete
  7. tengah makan terus tercekik baca harga tu..

    ReplyDelete
  8. mahalnya harga manggo dan rock melon tu.. rasanya aiza tak beli kot sebab mahal sangat.. hehe.. menabung libresse, inti, ford..

    ReplyDelete
  9. mahalnya..biarlah tak beli..hihihihihihih......9000 mcm2 blh buat..

    ReplyDelete
  10. mahal gile.....gaji 3 ke 4 bulan baru dapat beli manggo ni...

    ReplyDelete
  11. ha'aaa mahal..kita beli manggo kat pasar tani dah lah eh... menabung schick untuk raudah..

    ReplyDelete
  12. Haha... Tgk aje lah... X mmp nk beli..

    ReplyDelete

Designed By