Breaking News

Tuesday, April 22, 2014

Makhluk Aneh Di Pantai Canvey

Canvey Island Monster 
Makhluk Aneh Di Pantai Canvey

Makhluk Aneh Di Pantai Canvey

 
You all pernah tengok tak gambar kat atas? Kita tak pernah. Inilah kali pertama kita melihat Makhluk Aneh ni. Bila tertengok, ngerilah pulak. Tak pasti makhluk ni spesis apa. Sekali pandang macam perlakuan manusia, dua kali pandang macam perlakuan binatang. Hmmm.. Aneh sungguh ciptaan Allah kan.

Sebenarnya sampai sekarang dia orang pun tak tau nak masukkan makhluk aneh yang dijumpai terdampar di Pantai Canvey England pada tahun 1953 dalam kategori apa.  Dia orang hanya bagi nama aje kat dia. Canvey Island Monster, sempena mengambil nama pantai tempat ia dijumpai.

Berdasarkan deskripsi, makhluk aneh ciptaan Allah ni, mempunyai badan yang sangat lembut berwarna perang kemerahan seperti manusia. Ia juga mempunyai insang seperti ikan dan mata yang terjojol seperti katak. Kakinya kecil seperti katak dengan kukunya yang tajam. Giginya juga kecil dan tajam seperti ikan. Kalau berdasarkan deskripsi ni ada yang mengatakan inilah katak jadian..Hmmm..you all rasa apa? katak ke ikan?

21 comments:

  1. Replies
    1. Ada jugakkan rupa anjing kak tie..

      Delete
  2. Macam anjing laut jer... anjing laut cacat kot!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin juga BM..dia ada dua ekor tau..lain-lain tahun jumpa..Hmm..dua-dua cacat kot..

      Delete
  3. Replies
    1. Tak taulah ema..tapi dia orang jumpa sekor lagi tahun 1994. lepas tu tak jumpa dah..

      Delete
  4. Haiwan misteri... ye lah bila tak biasa tengok...aneh lah jadinya... :D

    ReplyDelete
  5. memang nmpk aneh..nmpk mcm anjing

    ReplyDelete
  6. memang aneh kan rupanya..pertama kali tengok gambar ni

    ReplyDelete
  7. pelikkan...eeee ngeri pulak tgk..:DD

    ReplyDelete
  8. Klu terserempak time tengah hidup especially kt dlm laut waktu diving mau terkujat juga tengok makhluk ni...

    ReplyDelete
  9. Maybe kacukan kot, contohnya anjing laut dgn singa laut ataupun apa saja,

    ReplyDelete
  10. ingatkan baru2 nie.. rupanya tahun 1953.... kalau saya ternampak masa tgh diving mau pitam... ekekeke....

    ReplyDelete
  11. bnda dlm lautan kita blum habis teroka lgi kan..mkhluk allah jugak ;)

    ReplyDelete
  12. lautan tu lebih luas dari daratan, tak mustahil banyak lagi makhluk lautan ciptaan Allah yang akan muncul, yang kita sendiri tak pernah terfikir ianya wujud :)
    bukti kebesaranNya :)

    ReplyDelete
  13. Dah akhir zaman... Mmg mcn2 yg pelik2 mncul..

    ReplyDelete
  14. pelik tapi benar....nk kate ikan pon tak nak kate katak pon tak....ape erk?

    ReplyDelete

Designed By