Breaking News

Saturday, April 19, 2014

Pulau Ni Bahaya!!!!

http://1.bp.blogspot.com/-AI0pp23iJAA/U06WGeV_vmI/AAAAAAAADOk/w3V04aXR6t0/s1600/ramree.jpg
Pulau Ramree, Myanmar

Pulau Ramree, Myanmar


Kembara visual Blog Santai malam ni singgah di sebuah pulau yang dianggap salah sebuah pulau yang paling bahaya di dunia. Pulau "malang" ni dikenali sebagai Pulau Ramree (macam Ramlee aje) dan terletak di Pantai Myanmar.

http://www.robertappleton.co.uk/swamp21.JPG
Kawasan Paya Bakau Di Pulau Ramree
 http://parklikes.com/wp-content/uploads/2014/03/Ramree-Island.jpeg
 Buaya Ganas Menghuni Pulau Ramree

Serangan Buaya Di Pulau Ramree


Pada tahun 1945, semasa tentera Jepun berkubu di kawasan ini, mereka telah menjadi mangsa kepada buaya ganas yang menjadi penghuni tetap pulau ini. Di laporkan seramai 500 orang tentera Jepun telah dibaham buaya ganas semasa menyeberangi kawasan paya di Pulau ni. Kisah pembunuhan beramai-ramai tentera Jepun ini telah di masukkan dalam Guinness Book of World Records sebagai "Bencana Terbesar Serangan Haiwan." 

p/s: So kalau you all pergi Myamar, jangan singgah pulau ni tau..

16 comments:

  1. Ramainya yg mati kena baham! Benteng pertahanan terbaik ni!

    ReplyDelete
  2. tak berani takut gigit tapi lagi takut dengan hukum Tuhan :)

    ReplyDelete
  3. colgate dan nissan malam sabtu yg indah

    ReplyDelete
  4. aduhai..takut..sis,background baru ni?sweet.

    ReplyDelete
  5. Fuhh ganaz.. ni btul2 buaya ni...

    ReplyDelete
  6. alamak takutnya, seram tengok muncung buaya..

    ReplyDelete
  7. Kalau tengok animal planet, national geo memang suka tengok buaya. hihi.. pergi zoo pun suka tengok buaya jugak.. tapi kalau sampai 500 orang mati tu... aiyakk..

    ReplyDelete
  8. ada orang pergi ke kat Pulau yang bahaya ni? whohoho... :D

    ReplyDelete
  9. ish...menggerunkan...tp klu jenis yg sukakan cabaran...mesti pergi kat sini.. :)

    ReplyDelete
  10. takotnyee..tengok gmbar yg first tu nmpak sangat betapa panjangnye die..

    ReplyDelete

Designed By