Breaking News

Sunday, April 27, 2014

Sedapnya Kopi Ni !!!!

 
Kopi Campur Telur

Kopi Campur Telur


Kopi yang dicampurkan dengan telur (Egg Coffee) adalah signature negara Vietnam. Keunikan kopi ni adalah kerana kehadiran telur yang dipukul bersama kopi sebelum dicampur dengan susu pekat. Ada yang pernah rasa tak? Kalau tengok gambar kat atas, kita tak lalu nak minum. Tapi setelah di proses memang first class lah kopi ni. Kalau tak caya tengok gambar kat bawah ni. So yummy!!!! 

 
Inilah Hasilnya:
"Egg Coffee" Dari Vietnam

Walaupun kopi kat atas nampak sangat yummy, ada lagi yang lebih yummy tau. Kalau sesiapa yang pernah pergi Thai, you all mesti tau Ice Coffee. Istimewanya kopi ni sebab ianya disediakan menggunakan jagung, soya, sesame seed, syrup dan juga susu pekat. Sedapkan. Tengok gambar aje pun dah tau...

Ice Coffee dari Thailand 

So kalau you all nak tau keunikan dan cara penyediaan dua-dua kopi yang yummy kat atas ni, boleh klik kat SINI k.

16 comments:

  1. rasanya klu cuba berani ke idak nak minum kopi telor tu ... heh heh ... inti n digi sabar menanti loading yg mcm siput .

    ReplyDelete
  2. apa la rasa nye kopi campur telor tu..huhu

    ReplyDelete
  3. tengok pun dah terliur,...sememangnya unik..:D

    ReplyDelete
  4. Wow.. menyelerakan.. mcm boleh kenyang juga klu minum tu kan.. nice sharing
    3x digi... :D

    ReplyDelete
  5. tengok rupa memang macam sedap, tapi tak tahu rasanya.. cukuplah mama minum kopi dengan susu je.. hihi

    ReplyDelete
  6. never try before but can try I have a chance to visit Vietnam.

    ReplyDelete
  7. kembang anak tekak saya sis

    ReplyDelete
  8. macam pelik jer.... tak hanyir ke kak.

    ReplyDelete
  9. kopi telur??errkkk..kembang tekak..

    ReplyDelete
  10. wahh..lain macam jer rupa kopi ini..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  11. Kopi campur telur.. Cmne ek rasanya...

    ReplyDelete
  12. tengok macam sedap tapi entah macam mana rasanya...hehe

    ReplyDelete
  13. ape rasenye erk??? macam kembang je tekak nak minum...

    ReplyDelete

Designed By