Breaking News

Monday, May 12, 2014

Anak Tikus Dalam Susu?

Thumb f572 
Anak Tikus Dalam Susu?

Anak Tikus Dalam Susu?


Info Serius pilihan Blog Santai untuk dikongsikan dengan semua adalah kisah kehadiran "Anak Tikus" Dalam Susu Dutch Lady. Biar betul...Mau kembang anak tekak sapa yang baca ni. Bayangkan ada yang dah terminum...Hmmm..

Sebenarnya tajuk di atas adalah status salah seorang my twitterjaya. Ianya dimuat turun berdasarkan status yang diupdate oleh seorang pengguna susu dutch lady tersebut, Nazlinda Mashtuki. Menurut beliau si pengadu sangat terkejut apabila salah satu kotak susu yang dibelinya mengandungi bendasing yang sangat meloyakan. Ia kelihatan seperti anak tikus. Setelah gagal mendapatkan maklum balas dari pihak Dutch lady, beliau akhirnya membuat keputusan untuk mengupload gambar 'anak tikus" tersebut di FB nya.

http://images.says.com/uploads/story_source/source_image/293942/ec3d.png
 Maklum Balas Dari Dutch Lady

 Maklum Balas "Anak Tikus" Dari Dutch Lady


Setelah gambar 'anak tikus" tersebut tersebar, pihak Dutch Lady telah memberikan maklumbalas. Menurut Dutch Lady Malaysia, Objek Pelik Tersebut "Kelihatan Sama Seperti Mineral Yang Telah Menjadi Pepejal. Ini Tidak Berbahaya Dan Terhasil Dari Kotak Susu Rosak Atau Penyimpanan Yang Tidak Betul". Hmmm...Nasib baik bukan anak tikus ya..he..he

1. Pilihan Blogger Malaysia
2. Istimewa Untuk Rakyat Malaysia  
6. Pilihan Terbaik Untuk Rakyat Malaysia 
7. Ramai Yang Pilih Ni..Kenapa Ya?

20 comments:

  1. Erkkk memang kembang tekak tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kembang le tekak kalau dah tau..tapi hari2 kita sebat air susu ni..rileks je..Israel2..

      Delete
  2. kelihatan menggelikan. selalu gak minum dutch lady ni. sedap pulak tu. aah klo cara penyimpanan x sempurna x mustahil blh jd mcm tu, especially susu ni mudah sensitif. nasib baik bukan anak tikus..euw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik kan Yumida. kalau tak bolah bayangkan tak? he..he

      Delete
  3. first tgk mcm betul2 anak tikus....ermmmm tapi nasiblah bukan kan.....saya pun suka minum dutch lady ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Wan..kita pun ingat anak tikus..he..he..Nway susu dutch lady memang sedap..

      Delete
  4. mujur bukan.. mungkin cara penyimpanan yang salah dan terlalu lama disimpan setelah dibuka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahayakan Fiza..kena simpan elok-elok..

      Delete
  5. sepatutnya bila keadaan macam nie jadi, pengadu harus melaporkan kejadian serius macam nie kepada pihak berkuasa bagi mengelakkan kes khabar angin dan fitnah..itu pendapat saya laa..hehehe

    Regards.
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. minuman bersusu dalam kotak memang cepat terdedah dengan bakteria..boleh simpan dalam 2-3 hari je..kalau lebih dari tu mmg akan terjadi macam ni..same jugak dgn fresh milk..memang tak boleh simpan lame..ini normal. seeloknya kalau dah bukak terus habiskan untuk elakkan jadi camni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Singgah dari Blog kak Mia..jemput singgah ke blog
      http://www.azhafizah.com/

      Delete
  7. bila tengok gambar tu memang meloyakan..

    ReplyDelete
  8. Alamak! Terus kembang tekak nak minum susu kotak lepas ni...huhu

    ReplyDelete
  9. Sy bukan nk kata pe... Tpi kdg2 cara org sabotaj pun ea juga...

    ReplyDelete
  10. aduhai... loya terus dah tekak ni kak...huhuhu

    ReplyDelete
  11. iewww... nak muntah lak... seb bukan kan?

    ReplyDelete

Designed By