Breaking News

Sunday, May 4, 2014

Bunuh Diri Kerana Spiderman

 Bunuh diri kerana Spiderman 
Spider-man 2

Bunuh Diri Kerana Spiderman


Info serius Blog Santai ingin berkongsi kisah seorang kanak-kanak yang nekad membunuh diri apabila tidak dibenarkan menonton Spiderman. Ini yang dikatakan demam Spiderman.

Kanak-kanak yang dikenali sebagai Valentino yang berusia lima tahun dari Jakarta, dikatakan sangat kecewa apabila kedua ibu bapanya dikatakan enggan membenarkan beliau menonton filem terbaru lakonan hero kegemarannya itu di pawagam.

Terjun Dari Tingkat 19 Kerana Spiderman


Sebagai tanda protes dan kecewa, beliau mengambil keputusan terjun dari tingkap apartmentnya di tingkat 19. Kedua ibubapanya sangat terkejut melihat aksi beliau. Walaupun cuba menyelamatkan anaknya, mereka gagal kerana Allah lebih menyayangi anak kecilnya itu. Hmmm..bahaya sungguh. 


Spider-man 2 
The Amazing Spider-Man 2

Apa-apapun ramai yang kata Spiderman 2 lebih hebat dari Spiderman 1. Kita tak berkesempatan menontonnya lagi. Kalau you all ada masa bolehlah menonton hero kegermaran kita ni ya..sure tak menyesal punya...

17 comments:

  1. Subhanllah..sampai mcm tu sekali ye

    ReplyDelete
  2. amboi beraninya... ya ALLAH macam2

    ReplyDelete
  3. kanak2 sekarang kalau tunjuk protes... sangat unexpected... tak jangka....

    ReplyDelete
  4. Ish2.. sampai macamtu sekali ya..

    ReplyDelete
  5. tapi ramai yg kata spaideman 2 ni best semana pun..

    ReplyDelete
  6. berani sungguh budak2 skrg ni.. sampai sanggup mati

    ReplyDelete
  7. kuatnya pengaruh spiderman ni pada kanak2...mmm...noe spiderman ni kureng sikit...klu transformers tu wajib pegi...hehehe

    ReplyDelete
  8. memberontak kerana satu watak filem..lihatlah betapa kuat nya pengaruh filem terhadap kanak2.. hinggakan sanggup buat apa saja untuk nya... munkgin dia tak dapat nak tgk filem tu, sampaikan dia sendiri terikut cara spiderman terjun dari banggunan.. subahanallah.. jauhkan la ianya dari anak-anak kita..

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Kalau yang buat cerita spiderman tu orang islam...agak-agak dapat dosa dak dia atas kematian budak tu?.... errrr... ke situ pulak terfikir...

      Delete
  10. Saya memang peminat tegar komik The Amazing Spiderman... dan watak Peter dalam komik tu sebab Peter tu kelakar... Tapi setakat ni movei Spiderman samada yang dulu atau yang versi kedua ni... masih tak mengujakan saya. Tak nampak pelakon-pelakon tu dapat bawa watak komik Spiderman... Saya bukan boleh orang ubah cerita komik ni hahahaaha... sama macam Batman... tak best langsung... Tapi bestnyer sebab tengok costume ngan gadjet jer ehehehe... sama macam Superman... tak best... watak lex luthor tak sama... walaupon hero muka dah macho... hahaahahaha suka komik lagi dari wayang...

    ReplyDelete
  11. Kuatnya pengaruh spiderman pada kanak-kanak...sanggup dia terjun dari tingkap tanda protes..

    ReplyDelete
  12. Jgn la bg ank tgk citer ganas-ganas..

    ReplyDelete
  13. Mungkin dia berangan boleh jadi seperti spiderman... Kesian, dah ajal dia.

    ReplyDelete
  14. Astagfirullah... boleh sampai mcm tu...jiwa kacau...

    ReplyDelete

Designed By