Breaking News

Sunday, May 4, 2014

Cantiknya Kepulauan Tahiti

image-new-waters-1
Kepulauan Tahiti

Kepulauan Tahiti


Setelah dua malam berada di japan, malam ni kembara visual Blog Santai nak ajak you all singgah di Tahiti. Tahiti adalah pulau yang terbesar dalam kumpulan Windward di Polynesia Perancis. Ia merupakan pusat ekonomi, budaya dan politik Polinesia Perancis.  Pulau ini terbentuk hasil daripada aktiviti gunung berapi.

 http://www.journeymart.com/de/CityImages/Tahiti-.jpg
 Embedded image permalink
 Bora-Bora (Tahiti)

KepulauanTahiti atau lebih dikenali sebagai Bora-Bora sangat terkenal dengan kecantikan pulaunya yang kelihatan kebiruan jernih serta coralnya yang memang cantik.

 http://us.rendezvousenfrance.com/sites/default/files/plongeur_0025_phlippe_bacchet.jpg
http://www.lushescapes.com/images/french-polynesia-honeymoon.jpg
 Tahiti

Tahiti, merupakan sebahagian daripada United Tahiti sehingga diisytiharkan sebuah koloni Perancis pada tahun 1880. Perancis adalah satu-satunya bahasa rasmi walaupun bahasa Tahiti ( Reo Maohi ) digunakan secara meluas. 

So kalau you all nak melancong tapi tak plan nak pergi mana lagi, jom kita pergi kepulauan Bora-Bora.

14 comments:

  1. waaahhhh..canteknyer..teringin nak pergi ^_^

    ReplyDelete
  2. g kedai beli whisper.. :)..ada kt INTI ni :)

    ReplyDelete
  3. Oh, so Tahiti is Bora-Bora. Really perfect island!

    ReplyDelete
  4. subhanallah.... teringin nak scuba tapi akk fobia air laut...hhaaa

    ReplyDelete
  5. bora-bora island.. salah satu pulau yg indah dalam dunia.. mmg best tempat ni..

    ReplyDelete
  6. Waaa memang syok kalau boleh melancong kat Tahiti atau pulau bora-bora ni... cantik sungguh pemandangan... tapi tu lah... duit pon kena belanja banyak lah jugak kut huhuhuhu... sayang pulak duit whoahahahaha...

    ReplyDelete
  7. Bora-bora! Jom!...memang lokasi idaman tuuu

    ReplyDelete
  8. Mmg salah satu kepulauan yg tercantik kan...

    ReplyDelete

Designed By