Breaking News

Tuesday, May 27, 2014

Kesiannya...Maut gara-gara Meniru

Ye gagal mengawal perasaan selepas doktor mengesahkan anaknya maut. Foto: China Press 
Ye Hung meratapi kematian anaknya

Maut gara-gara Meniru


Maut gara-gara meniru. Malang sungguh nasib seorang kanak-kanak di China yang maut dipukul oleh ayahnya gara-gara meniru disekolah.  Tindakan luar kawal Ye Hung, 35, mengikat dan memukul anaknya Chou, 11, dengan kejam telah menyebabkan kematian anaknya akibat serangan sakit jantung. Ye Hung sama seperti ayah kita sememangnya terkenal sebagai seorang ayah yang benar-benar berdisiplin dan amat mementingkan pelajaran. Except that my father tak adalah sampai ke tahap macam ni..

Beliau yang mendapat berita tentang kematian anaknya sangat-sangat sedih dan kecewa. Namun semuanya sudah terlambat...Hmm...moral of the story jangan ikutkan hati yang marah. Kalau orang Islam, kena beristighfar banyak-banyak...Bila dah jadi macam ni menyesal pun dah tak gunakan...

18 comments:

  1. aduhai, kesiannya..sesal dahulu pndpatan, sesal kmudian xberguna..

    ReplyDelete
  2. Aduh. Dasyhat sangat dah tu. Ish ish ish.

    ReplyDelete
  3. Alahai... kesiannya... Pengajaran kepada kita juga supaya tak terlalu ikutkan perasaan sangat kalau time nak marah anak2. Sesal kemudian dah tak berguna.

    ReplyDelete
  4. bapa dia mendapat satu pengajaran yang amat mahal sekali...semoga tiada diantara kita mengikuti jejak langkahnya...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. kesian..point dia dlm marah masih kena ada kewarasan...

    ReplyDelete
  6. Ya Allah .... kesian nya kat budak tu..

    ReplyDelete
  7. sedihnyee.. bila kita hilang pertimbangan..hurmmm.. moga dijauhkan dari sifat nie.. aminn..

    ReplyDelete
  8. menyesal tak sudah...pasti menjadi mimpi buruk bg ayahnya

    ReplyDelete
  9. Huh..serik org nak meniru dah..

    ReplyDelete
  10. kesian budak tu....ayahnya pon melampau....itulah bile kemarahan dikuasai syaitan...

    ReplyDelete
  11. mmmm mesti menyesal yg amat bapak budak...menyesal pun dah x guna

    ReplyDelete
  12. Astagfirullah... kejam sungguh...

    ReplyDelete
  13. hukuman tu nampak ringan jer . tu sbb bapaknya tak sangka anaknya blh mati ... nestum n lactacyd 2x

    ReplyDelete

Designed By