Breaking News

Saturday, May 10, 2014

Landasan Keretapi Maut Di Hanoi

 Landasan maut di Hanoi
Landasan Keratapi Maut Di Hanoi

Landasan Keretapi Maut Di Hanoi

 
Info menarik pilihan Blog Santai untuk dikongsikan dengan semua adalah mengenai Landasan Keratapi Maut Di Hanoi. You all ingat tak sebelum ni kita ada berkongsi mengenai Lansadan Keretapi Maut Di Thailand. 


Landasan keretapi maut ni terletak di tengah bandar Hanoi. Ianya tidak jauh berbeza dengan landasan keretapi maut Thailand kerana landasan yang dibina terletak ditengah-tengah pasar dan rumah kediaman. Jika ianya tidak digunakan orang ramai sering kali di lihat duduk bersantai di atas landasan berkenaan terutama di landasan yang  menuju ke Long Bien Bridge.

 Landasan maut di Hanoi
Landasan Keratapi Maut Di Hanoi
 
Disebabkan kedudukan landasan maut ni yang terlalu hampir dengan tempat perniagaan dan tempat tinggal, ianya telah menyumbang kepada kemalangan maut kereta api sebanyak dua peratus setiap tahun. Hmmm..Bahayakan...Camnelah boleh lulus ya...


15 comments:

  1. diorg da biasa kan bila kretapi ni da lalu, semua brsedia..da famous da tmpat ni sbb menarik & unik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu cik Tim..memang terkenal dah tempat ni..

      Delete
  2. memang sangat bahaya dan penduduk pun sgt berani..

    ReplyDelete
  3. bahayanya. dahla dekat. tpmt tumpuan lg tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang bahaya Yumida..dekat sangat dengan pasar tu kan..

      Delete
  4. Ya Allah! Boleh lulus tu satu hal! Keberanian penduduk kat situ pun satu hal jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia orang ni macam superman nanie...

      Delete
  5. klu dah sampai meragut nyawa...kerajaan kena do something la...

    ReplyDelete
  6. ada dok tgh2 tu.. mmg bahaya kot..

    ReplyDelete
  7. Dah pernah tengok masa Majalah 3 buat liputan dulu.

    ReplyDelete
  8. Fuhh.. tak beringat betul buat landasan mcm tu.. org2 tu pun hmmm....

    ReplyDelete

Designed By