Breaking News

Monday, May 26, 2014

Murahnya kuih ni..Sedap lagi..


Donut Murah

Murahnya kuih ni..Sedap lagi..


Siapa sangka ya ada lagi kueh yang dijual dengan harga 10 sen sebiji. Memang murah. Kalau ada kat KL sure pakcik & makcik ni akan jadi "jutawan". Malangnya kueh ni nun jauh di kedah. Kalau you all nak tau, pemilik kueh yang sangat murah ni adalah pasangan suami isteri, Pak Cik Musa Awang, 55, dan isterinya Sarifah Mohd Isa, 49 dari Kampung Simpang Tiga Karangan, Kulim, Kedah. Mungkin ada yang kenal pak cik ni kut...

 
Macam-macam jenis kuih ada..

Perniagaan mereka sudah masuk tahun ke 15. Dah lamakan. Dan istimewanya kueh-kuih ni dimasak digerai berkenaan untuk memastikan ianya masih panas untuk disajikan kepada pembeli-pembeli setia mereka. Semoga rezeki pasangan ni bertambah. Yalah kalau kita tak terlalu berkira pastinya Alah permudahkan rezeki kitakan. So sapa-sapa yang duduk kat Kedah tu, bolehlah cuba kueh-kueh traditional ni..Dia orang kata sedap...

15 comments:

  1. nyum2..teringin nak mkn donut ni..hehe

    ReplyDelete
  2. Wah sedapnya.. Malam malam tengok ni,lapar... hihi

    ReplyDelete
  3. betul2 murah tu.. kalau kualiti ok memang awesome la

    ReplyDelete
  4. Wow, 10 cent still can get a donut nowadays! Great!

    ReplyDelete
  5. murah dan murah itu rezeki selalu menjemput.

    ReplyDelete
  6. lactacyd wshiper lactacyd wahooo!!

    saya suka donut ;)

    ReplyDelete
  7. murah rezki mak cik dan pak cik neh..skg susah nak jumpa da lagi kuih harga 10 sen

    ReplyDelete
  8. Murah nyer ...
    Errkkk ... Donut ker kuih keria tu ???

    ReplyDelete
  9. Mmg sedap.. kuih2 tempatan mmg terbaik.. :)

    ReplyDelete
  10. murahnya..sekarang susah nak cari kuih yang murah dan rasa yang sedap. Ramai yang kejar keuntungan je, rasa pula tak berapa sedap

    ReplyDelete
  11. erm..terliur tengok. kuih buatan kampung memang biasanya sedap sebab diorang buat tak mengharapkan keuntungan sangat. Moga Allah murahkan rezeki diorang.

    ReplyDelete
  12. sungguh murah...dah 15 tahun tu...murah rezeki makcik n pakcik ni..

    ReplyDelete
  13. Wah.. Sedapnya... Kt area kedah masih murah kuih muihnya...

    ReplyDelete

Designed By