Breaking News

Friday, May 16, 2014

Pesawat MAS Di Langgar VIVA

Pesawat MAS dilanggar kereta
Pesawat MAS Di Langgar VIVA

Pesawat MAS Di Langgar VIVA


Malang untuk pesawat MAS berterusan. Satu persatu. Selepas kes MH370, pesawat MAS dilanggar/melanggar unggas di India. Kemudiannya beberapa penerbangan ke Korea, London dan juga ke India terpaksa melencong/berpatah balik kerana berdepan dengan pelbagai masalah teknikal. Dan pagi tadi, pesawat MAS MH70 ke Yangon, Myamar dilanggar VIVA milik salah seorang pekerja vendor Penerbangan MAS. 

Ini yang dikatakan malang tak berbau. Bayangkan tak pasal-pasal kereta yang ditinggalkan berhampiran pesawat tidak diletakkan dalam gear parking, hingga menyebabkan ia bergerak sendiri lalu terperosok di bawah pesawat MAS. Akibat kejadian tersebut, penerbangan pesawat terpaksa ditunda. Ada-ada aje ya. Hmmm...

18 comments:

  1. salam. ehhh?? pelik - ada ada saja..uhuk
    btw menabung downy :)

    ReplyDelete
  2. hmm i bet pihak MAS tgh struggle nak stabilize their position in the local airline market after what happened...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan memerlukan sapot dari kerajaan...lagi.

      Delete
  3. ha ah kan? ada-ada jer..lah MAS ni. :)

    ReplyDelete
  4. kesian dgn mas.. satu2 dugaan dorg kena..

    ReplyDelete
  5. kenapa skg ni banyak accident yang membabitkan MAS..ni yang cuak nak naik kapal terbang ni..huhu

    ReplyDelete
  6. macam2 dugaan MAS ni...
    Downy tuk raudzah :)

    ReplyDelete
  7. Wow.. Itulah hebatnya kete viva kn.. Hehe

    ReplyDelete
  8. macam-macam... asyik MAS jer kan.

    ReplyDelete
  9. macam macam kes pelik yang melibatkan MAS sejak kebelakangan ni

    ReplyDelete
  10. vanish and darlie for tonight :)

    ReplyDelete
  11. Kereta siapalah tu? Sabotaj atau tidak sengaja...siasat2!

    ReplyDelete
  12. kenapa asyik insident MAS je tahun ni.. ishh kesian la..

    ReplyDelete
  13. 2014 bukan tahun bertuah MAS..huhuhu..

    ReplyDelete

Designed By