Breaking News

Sunday, June 29, 2014

19 Senarai Pemain Terbaik Piala Dunia

Senarai Pemain Terbaik Piala Dunia 
Senarai Pemain Terbaik Piala Dunia

Senarai Pemain Terbaik Piala Dunia


Info menarik pilihan Blog Santai untuk dikongsikan dengan semua adalah senarai 19 pemain terbaik Piala Dunia. Dari senarai yang diberikan, mereka semua mempunyai skil yang sangat tinggi. Mereka adalah nama-nama besar dalam dunia bola sepak. 

Pele, Pemain Terbaik Piala Dunia 1970
Pele, pemain terbaik Piala Dunia Tahun 1970

Yang paling menarik, 7 daripada senarai pemain terbaik ni adalah dari Brazil. Tahniah Brazil. Mereka memang legend dan boleh dianggap kilang menghasilkan bintang bolasepak. Nama seperti Pele yang menjadi pemain terbaik piala dunia tahun 1970, pastinya akan dikenang sepanjang zaman. 

Ronaldo Pemain Terbaik Piala Dunia 2002
Ronaldo, Pemain Terbaik Piala Dunia Tahun 2002

Selain dari  Pele, pemain Brazil yang lain seperti Romario dan Ronaldo juga tak kurang hebatnya. Masing-masing mempunyai skil yang tersendiri. Anugerah istimewa kurniaan Allah.

 Neymar Jr, Pemain Terbaik Piala Dunia 2014?
Neymar Jr, Pemain Terbaik Piala Dunia Tahun 2014?

Dan yang terbaru pastinya Nama Neymar bakal menjadi sebutan. Skill Neymar juga tak boleh dipertikaikan walaupun usianya masih muda.  Adakah beliau mampu menjadi pemain Terbaik Piala Dunia 2014? Sama-sama kita nantikan. 

 Pemain Piala Dunia Brazil
Pemain Piala Dunia Brazil 2014

p/s: Tahniah kepada Pasukan Brazil yang menjadi pasukan pertama yang layak ke pusingan suku akhir piala dunia setelah berjaya mengalahkan Chile 3-2 melalui penentuan sepakan penalti awal pagi tadi. Chile pun best jugak, tapi tak ada rezeki kan..

7. Bestnya Sunway Lagoon

23 comments:

  1. mujur jugak Brazil memang.. semua team hebat2.. team yg hebat sblm nie pun semua dah tersingkir awal..

    ReplyDelete
  2. Semalam menunggu smpai dah nak tertido...akhirnya brazil memang...

    ReplyDelete
  3. ponat tunggu nak abis semalam, HEHE

    http://butikgebugebu.blogspot.com/2014/06/selamat-menyambut-ramadhan-al-mubarak.html

    ReplyDelete
  4. klu tgk permainan smlm..mmg brazik lyk menang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sengit2....Tahniah Untuk Brazil kan..:D

      Delete
  5. Nasib baik bukan Suarez... si penggigit.... hahaha.... Brazil mungkin boleh menang kali ni... yela, menang di negara sendiri kan.. why not... :P

    ReplyDelete
  6. Pele ni mmg lagendalah kan... mana2 je klu melibatkan senarai pemain terbaik bolasepak, namanya x pernah tertinggal... walaupun zamannya telah berlalu, namanya ttp segar seakan2 baru...

    ReplyDelete
  7. saya tak minat bola..dan saya tak kenal semua orang di atas kecuali ronaldo.. kasihan kann

    ReplyDelete
  8. neymar memang seorang player yang bagus tapi untuk menyamakan dia dengan lagenda boleh sepak brazil bagi sya belum tiba masanya....

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. baru lepas ke pusingaan suku akhir.. sama-sama kita lihat sejauh mane kehebatan squad brazil ini..apa2 pun tahniah... ikea 2x

    ReplyDelete
  10. wlaupun xmnat bola, tahniah buat brazil..hehe :)

    ReplyDelete
  11. pasal bola ni tak tahu ika nak komen ape raudzah huuuuu
    ika klik3 tabung :)

    ReplyDelete
  12. selamat berpuasa juga raudzah :))

    ReplyDelete
  13. belum tgk lagi game kali ni ...

    ReplyDelete
  14. Neymar pemain yang dikatakan berkualiti sekarang ni.

    ReplyDelete
  15. memang ramai pemain terbaik datangnya dari Brazil kan..semalam tahan mata je tengok game brazil vs chile

    ReplyDelete
  16. malam ni semua blue birds je dear...sorry

    ReplyDelete
  17. Ni dok layan game Holland vs Mexico. Keeper Mexico si Ochoa ni cam ada harapan nak dapat je...harap Mexico proceed ke next round. Ariba! Ariba

    ReplyDelete
  18. Folow siket2 aje pasal bola ni

    ReplyDelete
  19. dekat twitter sana sini ckp pasal neymar jr..
    husna yg tak tgk bola, dan tak minat tetiba bleh taw jgak psal dya..:p

    ReplyDelete

Designed By