Breaking News

Wednesday, June 11, 2014

7 Cara Diet yang Berkesan


7 Cara Diet yang Berkesan
7 Cara Diet yang Berkesan

 7 Cara Diet yang Berkesan


Ada sapa-sapa yang tengah diet mood ke sekarang ni. Kalau ada kita nak kongsikan dengan you all 7 cara diet yang berkesan yang boleh diamalkan.

1. Kurangkan makan daging merah
2. Gunakan lebih banyak minyak zaiton dalam masakan
3. Elakkan makanan beku
4. Panggang daging bukan goreng
5. Lebihkan pengambilan Omega 3
6. Kurangkan pengambilan harian produk tenusu
7. Pastikan kita tau jumlah lemak yang kita perlukan setiap hari

7 cara diet diatas boleh mengelakkan pengambilan lemak tepu yang berlebihan dalam badan.  So good luck untuk semua.



Google+ 

21 comments:

  1. panggang daging bunyinya lagi sedap dari goreng daging yang digoreng dengan lemak lemaknya. huu.

    ReplyDelete
  2. Bagus juga makan daging panggang ye.. thanks sharing info Raudzah.. :)

    ReplyDelete
  3. mmg kena jaga mkn sat lagi cholestrol naik,mcm2 penyakit kita dpt kan..
    tq

    ReplyDelete
  4. omega tu patutnya dah kena minum nie...

    ReplyDelete
  5. ok take noted..ciktom dgn kwn br nk try start diet atkins arini..hehe

    ReplyDelete
  6. ha.ha, memng suka baca entry diet2 ni..
    dpat menambahkan lg ilmu bab kesihatan :)

    ReplyDelete
  7. tulah..orang kurus pun kena hati-hati dengan lemak tepu ni.masalah kolestrol tak mengenal saiz badan.

    http://akutaipkaubaca.blogspot.com/2013/02/nak-kurus.html

    ReplyDelete
  8. Panggang dah ok tp pastuh lumurkan dengan mayonis.. superb! ahaha

    ReplyDelete
  9. baca daging panggang rasa lapar pula.. thanks Raudhah atas tips yg diberikan...

    ReplyDelete
  10. Kita fail no 5 & 7... huhuhu... aper ada depan mata bedal ajer... kalori ker lemak ker belakang kira... kekeke..

    ReplyDelete
  11. bilalah nak kurus..malam pun makan nasi...hehehe...tapi thanks akak share tips ini.

    ReplyDelete
  12. dengan kata lain..sebelum makan semak dulu berape kalorie dalam makanan tu kan..

    Atasi Masalah Kolesterol Secara Semulajadi

    ReplyDelete
  13. Betul tu!
    Thanx for sharing with others.
    Tips ni boleh elakkan penyakit darah tinggi, high kolesterol, heart disease, strok, kanser dll.
    http://drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. cara-cara yang dikemukakan antara yang terbaik untuk diamalkan..

    Entri terbaru saya dalam blog Hero Borneo

    ReplyDelete
  15. cara-cara yang dikemukakan antara yang terbaik untuk diamalkan..

    Entri terbaru saya dalam blog Hero Borneo

    ReplyDelete
  16. Baru lepas makan sosej tadi....macamana tu?

    ReplyDelete

Designed By