Breaking News

Tuesday, June 10, 2014

Al kisah Bihun Cap Masjid

Mihun Cap Masjid
Mihun Cap Masjid

Bihun Cap Masjid


Info serius pilihan Blog Santai adalah kisah bihun cap masjid yang tiba-tiba jadi viral. Sebenarnya kita pun baru tau kewujudan bihun cap masjid ni. Kalau tengok Brand mesti 100% yakinkan. Tak sangka pulak jadi macam ni ya. Kalau tengah makan mau tersedak ni. Apasal lah dia orang buat kotor-kotor macam ni ya..Ni bukan kes yang pertama sebenarnya. Kalau you all masih ingat banyak lagi kes-kes yang menjijikkan yang pernah didedahkan sebelum ni.  

Mihun Cap Masjid
Kyusuk tu..
 Mihun Cap Masjid 
 Kotornya lah tempat penyediaan bihun ni..
 
 Hmmm. Bihun Cap Masjid ke Ni?

Logo Halal Pada Bihun Cap Masjid


Dan bila jadi macam ni, of course lah Jakim akan dipersoalkan kerana ada logo HALAL disana. Malangnya seperti dijangka, logo Halal tu tak ada maknenya...Palsu katanya. Dan hari ni kilang tu telah diarahkan tutup. Walaupun agak terlewat, tapi better late than never. 

Agak-agaknya berapa banyak lagi kes-kes macam ni kat luar sana ya. Agak-agaknya kalau gambar ni tak jadi viral, macammana kita nak tau tahap kebersihan kilang-kilang ni ya? Siapa yang sepatutnya bertanggungjawab untuk buat pemeriksaan.

21 comments:

  1. itu yang buat "sedap " tu!

    ReplyDelete
  2. bila dah ada smartphone , maka makin byk lah pembongkaran . JAKIM kena buka mata .

    ReplyDelete
  3. eiyuuu..nasib baek tak penah beli bihun cap ni..

    ReplyDelete
  4. sangat meloyakan..nasib baik tak pernah beli mihun ni

    ReplyDelete
  5. nasib baik tak pernah makan..uwek..

    ReplyDelete
  6. semalam ade tengok tv and JAKIM dah keluar statement yang company nie xde sijil halal..it should be clear cut case and kita tengok nanti apa tindakkan terhadap pemilik syarikat ini...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  7. memang geli betui la.. pengotor...

    ReplyDelete
  8. erk dahsyatnye...tgk kotor giler..dah la guna nama cap masjid plk tue..bmbg nonmuslim salah tanggapan plk mgenai Islam ni...

    ReplyDelete
  9. nak kata salah jakim pun tak boleh jugak..in the end pengguna sendiri yang kena buka mata dan buka telinga.huhu

    ReplyDelete
  10. Aiyoyoyyoyo...tak pernah makan jenama ni...kotor!!

    ReplyDelete
  11. yarkkk... nasib baik tak pernah guna cap masjid ni

    ReplyDelete
  12. Sekarang ni nampak gaya macam rakyat sendiri yang kena pantau sendiri kebersihan premis kilang makanan. Haha. Mujurlah ada facebook dan blog, kalau tak memang ntah apa benda diorang bubuh dalam makanan kita main bedal je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dgn Sylarius Yusof.. nasib baik ada fb & blog utk kita semua tahu.. klu tak mcm2 ada dlm perut... solat pun jadi malas hmmm...

      Delete
  13. Arghh pengsan.. geli betul la..smpai hati dorg buat lambang masjid kat packaging dia kan

    http://butikgebugebu.blogspot.com/2014/06/berpuasa-dan-menyusukan-anak-dengan-set-mighty-3-gem.html

    ReplyDelete
  14. Perghh..aku dah la kaki bihun. Tp yg cap masjed ni x pernah jumpe kot. Kalau mee besar cap masjid ade la. Ke same je syarikatnye? Paling sedap aku mkn bihun jati. Rase mcm soo hoon.

    #Jom lepak kat blog musafir maya. Kite sembang2. Ade 4 room chat pilihan. X yah daftar. Kite terjah je. http://cmusafirmaya.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. dh lama tau pasal ni.. sbb ada pihak jakim PP tunjuk video kilang proses bihun yg menjijikkan

    ReplyDelete
  16. hilang selera nak makan bihun lepas ni

    ReplyDelete
  17. Pandai strategi dia guna nama 'Masjid'... tak patut betullah buat mcm tu...

    ReplyDelete
  18. pandai kan depa guna "Masjid"...ada juga ternampak kat pasaran,tapi kita suka
    bihun Cap BIntang...harap2 tak lah jadi cam gitu kan.

    ReplyDelete
  19. Dh fobia pula nk makan bihun... Ganti dgn speghati san remo plak lah...

    ReplyDelete
  20. Yarghhh..kotornya.
    Nasib baik tak pernah makan.
    Ni mesti industri kecil2an..kan?
    http://drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete

Designed By