Breaking News

Saturday, June 14, 2014

Buaya Masak Kicap

 Foto 
Sup Buaya

Buaya Masak Kicap


Buaya masak kicap. Makanan eksotik pilihan ramai.  Hmmm..yang selalu kita dengar buaya makan orang. Tapi yang ni istimewa sikit coz orang makan buaya. Hebat tu...Ini bukan kat luar negara tau tapi kat Taman Buaya Miri.  

Kalau you all nak tau, hidangan "bujang senang" yang popular adalah "sup ekor buaya". Selain daripada tu, bujang senang ni juga dikatakan enak jika dimasak kicap serta dijadikan satey...Harga pun tak mahal. RM10 untuk semangkuk sup buaya k...

Penggemar bujang senang ni kebanyakannya datang dari China. Kaum Iban juga dikatakan antara peminat tegar buaya. Aroma buaya tu dianggap sebagai terapi selain untuk menyembuhkan penyakit asma..Hmmm..ganaslah dia orang ni...

10 comments:

Designed By