Breaking News

Tuesday, June 24, 2014

Gadis Pailang Mangaku Salah

Gadis Pailang Mangaku Salah 
 Gadis Pailang Mangaku Salah

Gadis Pailang Mangaku Salah


Ingat lagi tak dengan Gadis Pailang dari Samarahan, Kucing? Mesti ramai yang masih ingatkan. Ketiga-tiga mereka yang telah digantung sekolah Asajaya, akhirnya mengaku bersalah di mahkamah majisteret semalam atas tuduhan bertindak ganas yang meyebabkan kecederaan kepada salah seorang pelajar di sekolah tersebut. 

Gadis Pailang Mangaku Salah 
Nasib Gadis Pailang

Hukuman ke atas mereka akan ditetapkan pada 11 julai ini. Sementara menunggu hukuman dijatuhkan, mereka dibenarkan ikat jamin sebanyak RM5000 seorang serta perlu melaporkan diri setiap minggu  di balai polis berhampiran. Hmm..kan tak pasal-pasal menyusahkan tu...bayangkan kalau parents tak ada duit, boleh tidur lokap tu..

p/s: So pada adik-adik yang berhasrat nak jadi Pailang, hentikan lah niat tu ya...Yang pasti you all tak akan membuat your parent s bangga. Sedih  dan malu lagi ada...

1. Wajah Baru Mulai 14 Jun 2014

20 comments:

  1. ganasnya...muka cam budak baik je

    ReplyDelete
  2. ada tngok brita smalam psal ni, apa la nk jdi zman skarang ni..

    ReplyDelete
  3. kesian.. Kurang kasih sayang ni...

    ReplyDelete
  4. Agaknya, mak bapak diaorang ni bagi makan daging buaya, tu yang ganas semacam je nak bantai orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu aku pun rasa mcm tu..
      tapi skrng msalahnya bdak2 terlalu buas.. :) ermm

      Delete
  5. Tak perlu jamin, biar je tdo lokap. Bagi good lesson!!

    ReplyDelete
  6. ya allah teruk nye budak2 sekarang

    ReplyDelete
  7. Bukan salah penjaga tapi environment sekarang memang susah dikawal.
    Kesian mak/ayahnya...

    Takut kakak sebab kakak pun ada anak dara..

    ReplyDelete
  8. moga jd pengajaran buat mereka
    juga buat pelajar sekolah
    rm5k tu..bukan sikit..

    ReplyDelete
  9. Tidur lokap makan free hehee.. kesian kat ibu bapa dia. Klu x sedar & berubah, tak taulah nak jadi apa nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mINTAK dijauhkan la perkara begini dari berlaku pada anak-anak. Tak kira lelaki atau perempuan. Mcm kata Khir, kalau masih tak mau sedar lepas ni....tak tau la nak kata.

      Delete
  10. adoi.... sha yang bini pailang ni pun tak sampai hati nak buli bebudak tau.... biarlah... pengajaran bagi bebudak ni.... mak bapak hantar sekolah suruh cari ilmu, bukan cari penyakit......

    ReplyDelete
  11. harap diorang berubah la lepas ni..kesian mak ayah diorang

    ReplyDelete
  12. huawei and umobile for you...good nite :)

    ReplyDelete
  13. Hope they can change. Give them another chance.

    ReplyDelete
  14. what to say.."padan muka"..*geram tengok video depa

    ReplyDelete

Designed By