Breaking News

Thursday, June 5, 2014

Nasib Si Gadis Pailang. Di Dakwa & Di Gantung Sekolah


Nasib Si Gadis Pailang

Nasib Si Gadis Pailang


Info serius pilihan Blog Santai adalah mengenai nasib si gadis pailang. You all ingat lagi tak dengan adik-adik pailang di atas. Malang sungguh nasib mereka apabila pihak sekolah telah membuat keputusan untuk menggantung mereka berkuatkuasa serta merta. Bukan setakat digantung sekolah,  adik-adik pailang ni juga bakal didakwa apabila mahkamah telah membuat keputusan untuk mendakwa ketiga-tiga mereka mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan. Bagi suspek pertama ada tambahan  Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana ugutan jenayah. Kes mereka akan dibicarakan pada 23 Jun ini.

 

Bila jadi macam ni siapa yang susah. Tentunya diri sendirikan. pastinya ibu-bapa mereka juga akan menerima tempiasnya. So untuk adik-adik diluar sana, hentikanlah perbuatan tak berfaedah ni ya. Belajar rajin-rajin. Masuk university dan keluar sebagi seorang graduasi yang berjaya didunia dan akhirat k.

1. Kena Cuba..Tak Ada Alasan
2. Istimewa Untuk Rakyat Malaysia  
6. Pilihan Terbaik Rakyat Malaysia 
7. Ramai Yang Pilih Ni..Kenapa Ya?

Google+ 

32 comments:

  1. macam2 perangai budak2 sekarang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah nanie..Adik-adik ni nak jadi Budak pailang sangat..

      Delete
  2. Kalau dilihat dari video tu..bebudak tu mmg layak dihukum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap-harap jadi pengajaran kat mereka kan Bibi..

      Delete
  3. dua perkataan yang sha mau taip... PADAN MUKA.

    makbapak hantar pergi sekolah untuk menambah ilmu, kalau nak jadi pailang.. jangan pergi sekolah... duduk je bawah kaki lima, jadi samseng...

    opss... maaf kak... tengah geram ni... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Its ok sha..ramai yang gerama sebenarnya..

      Delete
  4. Patut hukuman lebih berat diberi pada diorang ni. Lepas tu kalau boleh publisitikan pasal kes mahkamah dlm TV....so boleh jdkan pengajaran kat budak2 sekolah lain supaya lebih behave kat sekolah....biar yg len nampak sendiri macam mana hukuman tu dilakukan...

    ReplyDelete
  5. memang patut dihukum...samseng sangat...perempuan pulak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap-harap dia orang belajar something kan wan..

      Delete
  6. Syukur lagi tak dihantar ke Henry Gurney.. klu tak insaf lagi mmg lebih baik sekolah di sana shj. Ada yg sanggup sekolahkan dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Ada yg sanggup sekolahkan dia..."..mahal ayat ni Khir..he..he. Bertemu buku dengan ruas ya..

      Delete
  7. Moga mereka dapat pengajaran daripada hukuman nanti.

    ReplyDelete
  8. Allahu, masa tengok budak tu start kena pukul dalam hati ni rasa terbakar. Marah plus geram, ramai yang cakap kenapa budak tu tak melawan. Cuba fahami situasi budak tu, bila dah ramai keliling dia camne dia nak lawan. Kan? Sepatutnya kat Malaysia ni mana-mana yang nak tunjuk gangster mohon hantar diaorang kat palestin sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susah nak melawan...yang ada keliling tu macam samseng...teruk dikerjakan nanti..

      Delete
  9. Hmm... Muhasabah la semua pihak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup bukan hanya untuk adik-adik ni tapi mereka yang ada hubungan kelauarga juga..

      Delete
  10. habis la gadis pailang
    dah jadi buruan polis
    entah apa nasib mereka nanti

    ReplyDelete
  11. Inilah bila hukum yang sebenar diketepikan, terlalu mengikut telunjuk hak asasi hingga hukum Islam diketepikan, guru tak ada kuasa

    ReplyDelete
  12. memang patut diorang kena hukum...saje cari nahas sendiri

    ReplyDelete
  13. kasihan mak bapak..tumpang malu!

    ReplyDelete
  14. Nak sangat jd pailang, amek kau. Padan muka. Makan bukan jd akal, tapi jd taik je....

    ReplyDelete
  15. muda2 lagi dah jadi camni..tapi bagus amik tindakan supaya amik pengajaran pd diri diorang dan orang lain jugak...

    ReplyDelete
  16. Tulah. Buat sesuatu takmo guna akal yang waras. Nak ikut nafsu je.
    Takyah pakai tudung tu. Name je bertudung. Tapi perangai nauzubillah.
    Macam terrorist. Menjatuhkan martabat Islam je.
    http://drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. Tertarik tengok entry ni kat sebelah tadi. Efa tengok video ni heboh kat facebook dulu. Kita tengok tu pun hot tengok sedap sedap dia je buat anak orang macam tu.

    ReplyDelete
  18. aku 1st kali nak maki pengarah2 malinsial yg dk wat ceta gangster dan xde moral...2nd aku hrp budak2 ni kene penjara or xyah sekolah..ban jer bdak2 ni DASAR ANAK SETAN..MAK BAPAK TAU BEROMEN JER...

    ReplyDelete

Designed By